Roberta Coni ' Yüz Yüze/ Face to Face'
4-15 Haziran 2013
Beyoğlu Belediyesi Kültürlerarası Sanat Diyalogları kapsamında, 4-15 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul İtalyan Kültür Merkezinin işbirliğiyle, küratörlüğünü Giorgio Bertozzi, Enrico Lombardi ve Ferdan Yusufi'nin üstlendiği, Roberta Coni'nin Yüz Yüze/ Face to Face' resim sergisine ev sahipliği yapıyor !
2011 Uluslararası Venedik Bienaline katıldıktan sonra ve çalışmalarının taktir gördüğü İstanbul Çağdaş'ın 2012 edisyonunda, Roberta Coni İstanbul'da ilk defa, prestijli ve halka açık Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde yirmiden fazla büyük ölçekli çalışmasını sunmakta.
Gösterimde olanlar, sanatçının ürettiklerini karakterize eden, genç kadınların mükemmel portreleri: duygu dolu yüzler, sakin bir şekilde seyircisiyle göz göze geliyor ve sessiz anlamlarla dolu sürekli bir diyalog içerisinde birbirine bakıyor.
Roberta Coni portreler konusunu çağdaş bir biçimde yeniden yorumluyor ve zaman zaman birbirinden farklılık gösteren yönleri üzerinde odaklanıyor. Bir tarafta, hem meleksi hem de modern özellikleri olan bir figür, Beatrice'nin büyük portreleri, ki bu portreler sanatçının son birkaç aydır İlahi Komedi eseri üzerine geliştirdiği önemli çalışmalardır; ve diğer tarafta farklı etnisite ve dinlerden çağdaş kadın figürleri üzerine kapsamlı araştırmaların bir kanıtı olan Hintli, Avrupalı, Afrikalı, oryantal kadınların portreleri.
Roberto Coni'nin kapsamlı resimli araştırması ışıkla ortaya konulan bir planla çözülmekte, bu, nadir bir duygusal yoğunluğun sonuçları ile beraber görünenin ve gizli olanın gölgelerini dengeleyerek detayları vurgulayıp yakalıyor.
Roberta Coni'nin Portreleri
Roberta Coni; Yalnızca omuz başlarına kadar resmettiği gerçekçi, yer yerde provakatif bakışlı imajlarında, izleyenini tıpkı Gauguin'in Tahiti'li kadınları resmettiği portrelerinde olduğu gibi mistik bir havaya sokuyor.
Portrelerini yaptığı kadınların; Yaşamın ruhlarına ve bedenlerine yüklediği tüm zorlukları, gözlerinin bebeklerinde, dudaklarının kıvrımlarında topluyor.
Coni' nin portrelerinde gözbebekleri değişik yaşamlara açılan pencereler gibi izleyicinin dışarıdan içeriye bakmasını sağlıyor. İzleyicinin içeride her türlü yaşanmışlığı bulmasını sağlıyor ve yaşam hakkında, özellikle kadınların iç dünyası hakkında daha çok düşünülmesine neden oluyor. Dudak kıvrımlarına bakarken ise izleyici; portrenin söyleyeceği bir şeyler varmış ancak susmuş izlenimine kapılıyor.
İzleyicileri iç dünyalara yolculuğa çıkartan Coni aynı zamanda geleneksel yağlıboya resim tekniğini ile günümüz çağdaş çalışma teknikleri ile buluşturuyor.
Son Dakika › Güncel › Kültürlerarası Sanat Diyalogları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?