Kültürlü Çocuklar Mevlana'yı Unutmadı… - Son Dakika
Güncel

Kültürlü Çocuklar Mevlana'yı Unutmadı…

Kültürlü Çocuklar Mevlana\'yı Unutmadı…

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri Mevlana Haftası'nda farklı etkinliklere imza atarak büyük düşünür Mevlana'yı andı.

17.12.2016 09:45

Mevlana'nın 743. Vuslat yıldönümü nedeniyle Özel Bursa Kültür Okulları farklı etkinlikler düzenledi. Okulda çok amaçlı salonda gerçekleştirilen anma programına öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Etkinlikte ilk olarak 5. Ve 6. Sınıf öğrencileri Görsel Sanatlar dersinde Mevlana'nın sözlerini, kaligrafi yazı tekniklerini ve tipografik düzenlemeleri kullanarak kağıda aktardıkları eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Kendi yorumlarıyla kelimeleri renklendiren öğrenciler küçük görseller de katarak ortaya çıkan farklı yazı kompozisyonlarından oluşan sergi okulda izlenime sunuldu. Açılış sonra veliler ve öğretmenler tarafından gezilen sergi oldukça beğeni topladı.

Serginin gezilmesinin ardından, Mevlana'nın aramızdan ayrılışının 743'üncü yıldönümü nedeniyle bir anma programı da gerçekleştirildi. Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan koro, Mevlana'nın bestelenmiş şiirlerini seslendirdi. Koro dinletisi sonrası ise öğrenciler sema gösterisiyle konuklara duygusal anlar yaşattılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültürlü Çocuklar Mevlana'yı Unutmadı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement