Kur'an Ve Sünnet Bütünlüğü Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kur'an Ve Sünnet Bütünlüğü Konferansı Yapıldı

Kur\'an Ve Sünnet Bütünlüğü Konferansı Yapıldı

Ab-ı Hayat Vakfı ile Elazığ Belediyesi işbirliğiyle "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu bir konferans düzenlendi.

23.05.2017 15:10  Güncelleme: 15:11

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman ATEŞ katıldı.

Ab-ı Hayat Vakfı Başkanı Ersin ERYILMAZ'ın selamlama konuşması ve vakfın tanıtım filminin sunumundan sonra konuşmasını gerçekleştiren Abdurrahman ATEŞ, son dönemlerde yeniden köpürtülen Kur'ancılık söylemleriyle Peygambersiz bir din algısı oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.

Kur'an-ı Kerim dışında Sünnetle de helal ve haram sınırlarının belirlendiğini, Kur'an'la Sünnetin birlikte dini açıkladığını ifade eden ATEŞ, cuma namazı, abdest gibi bir takım farzların, haklarında ayet inmeden önce yıllarca, Hz. Peygamberin bildirip tatbik ettiği farzlara örnek olduğunu belirtti. Bunun gibi, Hz. Peygamber'in (sav) bir farz olarak tatbik ettiği birçok konuda Kur'an'la indirilen hükmün bunun ardından geldiğini, dolayısıyla Peygamberin sünnetini ve siretini dikkate almadan Kur'an'ın doğru bir şekilde anlaşılmasının ve tatbik edilebilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

ATEŞ, bir takım hurafelerle yepyeni bir din anlayışı ortaya koyarak insanları aldatanların foyasının 15 Temmuz'da ortaya çıktığı gibi hurafelerden arındırılmış bir din iddiasıyla sahih sünneti devre dışı bırakmaya çalışanların da kimlere hizmet ettiğinin anlaşılması için kırk yılın geçmesini beklememek gerektiğini belirtti. Bugün dillendirilen iddiaların 1800'lü yılların sonlarında İngiliz sermayesinin desteğiyle Hindistan'da Seyid Ahmet Han tarafından dilendirilmeye başlandığını ve bunun asla iyi niyetli bir çıkış olmadığı ifade eden ATEŞ, Kur'an'la Sahih Sünnet'in arasını ayırmaya çalışmanın ya cehalet ya da ihanet ürünü olduğunu vurgulayarak Müslümanları bu konuda çok dikkatli olmaya davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kur'an Ve Sünnet Bütünlüğü Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement