Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Eşbaşkanları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Eşbaşkanları Ziyaret Etti

Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Eşbaşkanları Ziyaret Etti

Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu üyeleri, Yenişehir Belediyesi Eş başkanlarını ziyaret etti.

16.06.2015 19:12

Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Laettitia Boursier ile Anne Sophie Deletang, Ghislaine Mesnage, Liza Jacques ve Canan Çakır Yenişehir Belediyesi eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Eş başkan Baytaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçimlerin hem halklar hem de kadınlar açısından zor bir süreç olduğunu aktaran Baytaş, HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıda ve daha sonra yaşanan olaylarda, yaşamını yitirenler için üzgün olduklarını kaydetti. Baytaş, aynı zamanda bu seçim sadece Türkiye ya da Kürdistan halklarının değil, tüm halkların ortak olduğu, güçlerini birleştirdiği bir seçim sürecidir. Halkların bu denli kararlılığına bombaların bile etki edemediğini söyledi.

Ardından konuşan Eş başkan Kurbanoğlu ise, Uluslararası alanda halkların, iktidar erkleri dışında bu tür ortak çalışmalar yürütmesi mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Laettia Boursier, seçimlerde kadın ve halk eksenli çalışmalar yapan HDP'nin barajı aşması mutluluk verici olduğunu belirtti. Seçimlerde burada bulunup seçimi izlediklerini belirten Boursier,HDP'ye yönelik yapılan saldırıların son derece üzüntü verici olduğunu aktardı.

Ziyarettin ardından heyet Eş Başkanlara bölge ile ilgili hazırladıkları 2014 yılı raporu ve "Ben u Sen" adlı kitabı hediye etti. Eş Başkanlar Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş da, konuklarına üzerinde Diyarbakır Surlar'ının bulunduğu çini tabaklar verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Eşbaşkanları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement