Kürtçe Şarkı Söyleyen Sertaş, İlçe Yöneticileri ile Halay Çekti - Son Dakika
Güncel

Kürtçe Şarkı Söyleyen Sertaş, İlçe Yöneticileri ile Halay Çekti

Kürtçe Şarkı Söyleyen Sertaş, İlçe Yöneticileri ile Halay Çekti

Çaldıran İlçesi'nde konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Bülent Sertaş, 'Çözüm sürecine' değindi.

13.04.2013 17:52  Güncelleme: 18:04

Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci yıldönümü nedeniyle Vanın Çaldıran İlçesi'nde konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Bülent Sertaş, 'Çözüm sürecine' değindi. Sertaş, önceki yıllarda sahnede Kürtçe konuşamadıklarını belirterek, "Önceleri sahnelerde Kürtçe bir cümle konuşamazken şimdi istediğimiz yerde ve istediğimiz gibi Kürtçe türküler söylüyoruz. Bu günleri de gördüğümüz için Başbakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diyerek söylediği Kürtçe türkülerle protokol ile birlikte halay çekti.

Çaldıran İlçesi'nde, Türk Halk Müziği sanatçısı Bülent Sertaş ile Çaldıran'ın Yağbasan Köyü'nde oturan ve kısa süre önce özel bir televizyon kanalında düzenlenen şarkı yarışmasında beğenilen Mukaddes Bahçeci'nin verdiği konsere Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın yanı sıra Çaldıran ve Muradiye komutanları ile İlçe Emniyet Müdürleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Sahneye çıkan Mukaddes Bahçeci, Türkçe ve Kürtçe türküler söyleyerek davetlileri coşturdu.

Çaldıran İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik'in daveti üzerine Bülent Sertaş sahneye çıktı. Verdiği konserde 'Çözüm sürecine' değinen Sertaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar söylediği her şeyi yaptığını belirterek, "Bu barış sürecini de bütün halkın desteğiyle yapacağından hiç şüphem yoktur. Biz önceleri sahnelerde Kürtçe bir cümle konuşamazken şimdi ise istediğimiz yerde ve istediğimiz şekilde Kürtçe türküler söylüyoruz. Bu günleri de gördüğümüz için Başbakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Sertaş daha sonra söylediği Kürtçe şarkılarla protokol ile birlikte halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürtçe Şarkı Söyleyen Sertaş, İlçe Yöneticileri ile Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement