Kurtuluş Etkinlikleri Urla'yı Renklendirdi - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Etkinlikleri Urla'yı Renklendirdi

Kurtuluş Etkinlikleri Urla\'yı Renklendirdi

"9 Eylül Sualtı Zıpkın Balık Avı Yarışması" İzmir dışından, İzmir merkez ve ilçelerden gelen 10 takım ve 52 sporcuyu Urla'da buluşturdu.

09.09.2013 11:24

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "9 Eylül Sualtı Zıpkın Balık Avı Yarışması" İzmir dışından, İzmir merkez ve ilçelerden gelen 10 takım ve 52 sporcuyu Urla'da buluşturdu. İskele Meydanı'ndan saat 10.00'da tekneleriyle hareket ederek mücadeleye başlayan 4'er kişiden oluşan takımlar, Urla açıklarında saat 15.00'e kadar kendilerine gösterilen bölgelerde avlandı. Denizde heyecanlı ve renkli görüntülere sahne olan yarışmanın sonunda takım halinde Tire Sualtı Gençlik ve Spor Kulübü birinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Didim Belediye Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Bireyselde ise Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübünden Gökhan Kaşgül birinciliği, İBB Gençlik ve Spor Kulübünden Ahmet Turuşlar ikinciliği, Didim Belediye Spordan Murat İskenderoğlu üçüncülüğü aldı. Günün galiplerine ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı A. İnkılap Obruk, Urla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, İBB Spor Kulübü Kültür ve Spor Daire Başkanı Hilmiye Çarıkçı verdi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, bu etkinliğin 9 Eylül nedeniyle düzenlendiğine vurgu yaparak İzmir'in kurtuluş gününün önemini anlattı. Aydoğan, "9 Eylül bir kurtuluş günü, ama aynı zamanda emperyalistlere, soygunculara, dünyadaki bezirganlara, silah tüccarlarına vurulmuş bir şamardır. Bütün ordularıyla, paralarıyla tüm kapitalist ülkelerin yüzüne vurulan çok açık bir şamardır. Ondan sonra dünyanın şekli değişti. Ulu önderimiz Atatürk ve 9 Eylül bir çok ülkeye örnek oldu. Onların kurtulmasına da vesile oldu. Onun için 9 Eylül sulandırılmaz.İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşudur. Ve dünyadaki mazlum ülkelere gösterilen bir yoldur." dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federayonu Başkanı A. İnkılap Obruk ise yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, Urla Belediyesi'ne, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve kendilerini bağırlarına basan Urlalılara teşekkür etti. Obruk, yapılan bu yarışmanın asıl amacının gençlere denizi, suyu sevdirmekten öte onu korumayı ve bilinçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Balıklar Huzurevi'ne

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Kerem Ünal, sporcuların elde ettiği tüm deniz ürünlerinin Gürçeşme'de bulunan Zübeyde Hanım Huzurevi'ne bağışlandığını açıkladı.

10 takım katıldı

1. Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'na Didim Belediyespor Manisa İl Gençlik, Manisa Yüzme İhtisas Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Spor Kulübü, Altay Spor Kulübü, Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Yüzme ve Su Sporları Kulübü, Urla Gençlik Kulübü ve Demirspor kulüpleri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Etkinlikleri Urla'yı Renklendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement