Kütahya'nın Tarihi Hisar Kalesi'nde 1 Gün Arayla İkinci Orman Yangını - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Kütahya'nın Tarihi Hisar Kalesi'nde 1 Gün Arayla İkinci Orman Yangını

Kütahya\'nın Tarihi Hisar Kalesi\'nde 1 Gün Arayla İkinci Orman Yangını
17.08.2007 19:31

Kütahya'nın Tarihi Hisar Kalesi'nde, 1 Gün Arayla İkinci Defa Orman Yangını Çıkması, Vatandaşların Tepkisine Sebep Oldu. Dün Çıkan ve 3 Bin Metrekarelik Alandaki Yaklaşık 20 Badem Ağacının Zarar Gördüğü Yangından Sonra Bugün Akşam Saatlerinde Kaleden Yine Alev ve Dumanlar Yükseldi.

Kütahya'nın tarihi Hisar Kalesi'nde, 1 gün arayla ikinci defa orman yangını çıkması, vatandaşların tepkisine sebep oldu. Dün çıkan ve 3 bin metrekarelik alandaki yaklaşık 20 badem ağacının zarar gördüğü yangından sonra bugün akşam saatlerinde kaleden yine alev ve dumanlar yükseldi.

Alınan bilgiye göre, bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Vatandaşlar, 1 gün arayla ikinci defa orman yangını çıkmasına, yetkililerin gerekli tedbiri almadığını ileri sürerek tepki gösterdiler. Vatandaşlar, "Hisar Kalesi, Kütahya'nın incisi durumunda. Buradaki yeşillik yok olunca Hisar'ın bir esprisi kalmaz. 1 gün arayla ikinci defa yangın çıkıyor, yetkililer bu duruma seyirci kalıyor. Çıkan yangın büyük bir ihtimalle insan

kaynaklı. Yetkililerin muhtemel yangınlara karşı mutlaka tedbir almasını istiyoruz" dediler.

Hisar Kalesi'nde bugün çıkan orman yangının yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda etkili olduğu ve yaklaşık 10 badem ağacının yangından zarar gördüğü öğrenildi. Polis, yangının çıkış sebebini araştırıyor.

(EFE-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya'nın Tarihi Hisar Kalesi'nde 1 Gün Arayla İkinci Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement