Kuveyt'te İHA Saldırısı: Kritik Tesisler Hedef Alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuveyt'te İHA Saldırısı: Kritik Tesisler Hedef Alındı

Kuveyt\'te İHA Saldırısı: Kritik Tesisler Hedef Alındı
05.04.2026 14:10

Kuveyt'te bir hükümet binası ve altyapı tesisleri insansız hava aracı saldırısına uğradı.

KUVEYT, 5 Nisan (Xinhua) -- Kuveyt'te bazı kritik altyapı tesisleri ile bir hükümet binasının insansız hava aracı saldırısına uğradığı bildirildi. Saldırılar maddi hasara yol açsa da ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı X'teki mesajında, saldırılarda iki elektrik üretim ve su arıtma tesisinin isabet aldığını, bunun sonucu tesislerde ciddi hasar meydana geldiğini ve iki üretim ünitesinin devre dışı kaldığını ifade etti.

Kuveyt Petrol Şirketi de saldırının ardından Şuveyh bölgesindeki genel merkez binasında yangın çıktığını bildirdi.

Maliye Bakanlığı da yaptığı ayrı bir açıklamada başkentteki Bakanlıklar Kompleksi'nin de "düşman insansız hava aracı saldırısına" maruz kaldığını ve maddi hasar gördüğünü doğruladı.

Bakanlık, kompleksteki kamu hizmetlerinin askıya alındığını, işlemlerin çevrimiçi ortama taşındığını ve yüz yüze ziyaretlerin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Saldırı, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik 28 Şubat'ta başlattığı ortak saldırılara, İran ve müttefiklerinin Ortadoğu'daki İsrail ve ABD çıkarlarına ve Körfez bölgesindeki ülkelerin sivil ve enerji altyapısına yönelik saldırılarla karşılık vermesiyle bölgede gerginliğin tırmandığı bir dönemde meydana geldi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Kuveyt'te İHA Saldırısı: Kritik Tesisler Hedef Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement