Lavrov ve Ashton, Madrid'de Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Lavrov ve Ashton, Madrid'de Bir Araya Gelecek

Lavrov ve Ashton, Madrid\'de Bir Araya Gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, resmi ziyaret için geleceği Madrid'de, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüşme yapacak.

04.03.2014 00:45

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un, resmi ziyaret için geleceği Madrid'de, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüşme yapacağı bildirildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Brüksel'de gerçekleşen Kırım ve Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili zirveden sonra basına yaptığı açıklamada, resmi ziyaret için İspanya'ya gelecek Lavrov'un Madrid'de AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton ile görüşeceğini söyledi.

Kırım'daki durumu "çok değişken" olarak nitelendiren Margallo, "Ukrayna'nın iç işlerine ve uluslararası yasalara saygı gösterilmesini, Rus askerlerinin geri çekilmesini ve AB-Rusya ilişkilerindeki çatışma mantığının yerini diyaloğa bırakmasını" istedi.

Margallo, "Berlin duvarının yıkılmasından sonra dünyada yaşanan en ciddi gelişme, şu anda Ukrayna'da yaşanıyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yarın başlayacak İspanya ziyaretinde, Başbakan Mariano Rajoy ve Kral Juan Carlos ile görüşmesi, çarşamba günü de Dışişleri Bakanı Margallo ile bir araya gelmesi öngörülüyor. Lavrov'un ziyaretinde Orta Doğu, Suriye ve İspanya ile ikili ilişkiler konularının da ele alınması bekleniyor. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lavrov ve Ashton, Madrid'de Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement