Lazerle Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı - Son Dakika
Güncel

Lazerle Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı

Lazerle Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı

Güney Kore'den gelen Dr. Lim Kang Teak, lazerle endoskopik disk cerrahisi ameliyatını, Antalya Özel Uncalı Meydan Hastanesinde eğitim amaçlı uyguladı.

07.11.2014 16:16  Güncelleme: 16:20

Güney Kore'den gelen Dr. Lim Kang Teak, lazerle endoskopik disk cerrahisi (bel fıtığı) ameliyatını, Antalya Özel Uncalı Meydan Hastanesi'nde eğitim amaçlı uyguladı.

Lazerle endoskopik disk cerrahisi uygulamasının dünyada yeni yeni uygulandığını belirten hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Tolga Akkaya, "Ülkemizde de sınırlı sayıda uygulanmaktadır. Epiduroskopi (ucu her yöne kıvrılabilen endoskop) işleminin duayenlerinden olan ve vaka sayısı oldukça yüksek olan Güney Koreli Dr. Lim Kang Taek bu konuyla ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere Antalya'ya geldi. Dr. Lim Kang Taek, Antalya'da düzenlenen uluslararası kongreye de katılacak. Eğitim vermek ve workshop amaçlı ameliyatlar yapacak" diye konuştu.

Bu tür çalışmaların ülkesinde ve Türkiye'de daha sık olarak yapılacağını söyleyen Dr. Lim Kang Taek, Özel Uncalı Meydan Hastanesi'nde eğitim amaçlı iki ameliyat yapacağını, ameliyat sürelerinin yaklaşık 40 dakika olduğunu, sabah ameliyat olan hastaların aynı gün taburcu edileceğini söyledi. Gerçekleştirilen operasyonların lazerle endoskopik disk cerrahisi olduğunu aktaran Dr. Lim Kang Taek, "Hastalarımızın saç teli kalınlığında girişleri aynı gün kapanıyor. Açık cerrahilerde olduğu gibi günlerce hastanelerde kalmayıp kısa süre sonra işlerinin başına dönebiliyorlar" dedi.

Bel fıtığı hastalığı olan 60 yaşındaki Ramazan Kozal ile 42 yaşındaki Sevda Arbağ adlı hastalara lazerle endoskopik disk cerrahisi ameliyatı yapan ekipteki Türk doktorlar Opr. Dr. Tolga Akkaya, Op. Dr. Ahmet Yapıcı ve Dr. Lim'in ekibinde yer alan Türk doktor Çiğdem Mumcu, bu ameliyatın Türkiye'de çok az sayıda merkezde yapıldığını söyledi.

İki çocuk annesi Sevda Arbağ, daha önce iki kez klasik yöntemle bel fıtığı ameliyatı olduğunu ve aynı ağrıların devam ettiğini, lazer yönteminin uygulanacağını duyunca hemen doktoruna başvurarak bu yöntemle ameliyat olmak istediğini kendisine bildirdiğini söyledi.

Opr. Dr. Tolga Akkaya, hastanelerinde cuma ve pazartesi günleri toplam 5 ameliyat planladıklarını, şu an için ikisinin başarıyla sonuçlandığını söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lazerle Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement