Dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında yaz boyunca devam edecek Çay Saati Sohbetleri başladı. Her ay bir Le Cordon Bleu sertifikalı şefin ev sahipliğinde düzenlenecek ve konsept temalar üzerinden gastronomik sohbetler edilecek "Çay Saati Sohbetleri" etkinliklerinin ilki 15 Haziran Çarşamba günü Nicole'de gerçekleşti.
Keyifli çay saatinde, aynı zamanda temaya uygun tadımlıklar sunularak; basın, kanaat önderleri, gastronomi tutkunları ve gastronomi öğrencileri eşliğinde sohbet ediliyor.
15 Haziran Çarşamba günü Nicole Restaurant'ta gerçekleşen Le Cordon Bleu Çay Saati Sohbetleri'nin birincisinde Le Cordon Bleu Master Şefi Arnaud Declercq ve ünlü Şef Aylin Yazıcıoğlu ile "Yemekte Denge ve Çok Katmanlılık" konusunda konuşuldu.
Yemekte Denge ve Çok Katmanlılık
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu Çay Saati Sohbetleri'nin başlangıcında yaptığı konuşmasında; gastronominin çok geniş ve herkesi kucaklayan bir alan olduğuna vurgu yaparak, bu sohbetlerle de bu alana ilgi duyan herkese daha önce pek düşünmedikleri konuları düşündürmek, biraz daha farklı bakış açıları kazandırabilmek ve onların fikirlerini almak istediklerini belirtti.
"İyi yemek, lüks yemektir" anlayışının doğru bir yaklaşım olmadığına dikkat çeken Türkiye Genel Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu sözlerine; "Üzerinde düşünülmüş, maharetle hazırlanmış çeşitli duyularımıza uyum içinde dokunan yemek iyi yemektir. Bizi bazen dünyanın farklı coğrafyalarına taşır, bazense çocukluğumuzun sofralarına" diye devam etti. Konuşmasının sonunda bu sohbetlerin Le Cordon Bleu eğitmen şefleri ve mezunlarının ev sahipliğinde yaşanmasının ise kendileri için bambaşka bir deneyim olduğunu ifade etti.
"Yemekte Denge ve Çok Katmanlılığın" ana tema olduğu sohbette Le Cordon Bleu Eğitmen Chef'i Arnaud Declercq Le Cordon Bleu'de verdiği eğitimlerde, öğrencilere yemeğin bütünselliğini öğretmeye önem verdiklerini vurgulayarak; "Bu kavram lezzet, görsellik ve tat olgularının yansıra dokuyu da içerir. Günümüzde, yeme içme sektöründe görsellik en önde gitmekte, tat ve lezzet kısmen dikkate alınmakta ama doku çoğu kez ihmal edilmektedir" diye konuştu. Dokunun, farklı duygular yaratmayı ve monotonluğu engellemeyi sağladığını ekleyerek, "Bu deneyim için sunumda çıtır çıtır, köpüksü, gevrek ve yumuşak dokuları dengeli ve uyum içinde kullanmak esastır" dedi.
Ünlü Şef Aylin Yazıcıoğlu ise çok katmanlılığa dikkat çekerek; "Çok katmanlılığı (Complexity), birbirini tamamlayan ve destekleyen tatlarla yemekte lezzet derinliğine sahip olabilmek olarak açıklayabiliriz. Burada en önemli ölçüt diğer tatların ana malzemeden rol çalmaması ve onu öne çıkarmasıdır" diye konuştu.
Le Cordon Bleu ile mutfağın büyülü dünyasına yolculuk
Dünyanın dört bir yanında 20 ülkede, 40'ı aşkın uluslararası okulda yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında lezzet tutkunları, mutfağın büyülü dünyasına doğru keyifli yolculuklara çıkıyor. Üniversite öğrencileri yanısıra mutfak sanatları alanında yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası bir sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes düzenlenen sertifika programlarına katılabiliyor. Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında, açtığı sertifika programları sayesinde, kendini geliştirmek ve yenilemek isteyenlere lezzetli bir geleceğin kapıları aralanıyor.
Son Dakika › Güncel › Le Cordon Bleu İle Çay Saati Sohbetleri'nin İlki Gerçekleşti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?