Liselilerden "Kantine Boykot Cezası"na Protesto - Son Dakika
Güncel

Liselilerden "Kantine Boykot Cezası"na Protesto

Liselilerden "Kantine Boykot Cezası"na Protesto

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde Simit Fiyatı Yüzünden Kantin Boykotu Yapan Öğrencilere Verilen Uzaklaştırma Cezası Öğrenci Ve Velileri Tarafından Protesto Edildi

18.01.2011 21:11

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde simit fiyatı yüzünden kantin boykotu yapan öğrencilere verilen uzaklaştırma cezası öğrenci ve velileri tarafından protesto edildi.

Okul önünde öğrencilerle birlilkte veliler de cezaların kabul edilemez olduğunu belirterek iptali için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuracaklarını söylediler.

İstanbul Liseli Umut üyesi bir grup öğrenci Baltalimanı'nda bulunan Behçet Kemal Çağlar Lisesi önünde toplandı. "Duyduk ki bir simit=3 gün uzaklaştırma imiş. Cezalarınız vız gelir vızzz" yazılı pankart açan grup, 'Cezalarınız vız gelir vız', 'Yaşasın demokratik lise mücadelemiz', 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Herkese ücretsiz nitelikli yemek' şeklinde sloganlar attı.

Lise önünde öğrenciler adına açıklama yapan Gül Gündüz, yaklaşık 2 hafta önce okullarındaki kantin fiyatlarına karşı liseliler olarak bir boykot başlattıklarını ve boykot neticesinde fiyatların aşağı çekildiğini hatırlattı. Boykotu örgütleyen 3 arkadaşlarına okul yönetiminin 3'er günlük uzaklaştırma, 3'üne de kınama cezası verdiğini belirten Gündüz, bugün buraya bu kararı protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Arkadaşlarının yanlarında olduklarını ve hiçbir cezanın kendilerini susturamayacağını dile getiren Gündüz, "Sizin cezalarınız bize sökmez. O yüzden velilerimizle buradayız. O izinli değil dedikleri açıklamanın iznini velilerimiz verdi bizlere. Bu cezalar geri çekilene kadar bu işin arkasındayız." şeklinde konuştu.

ÇOCUĞUMUN ARKASINDAYIM

Basın açıklamasının ardından söz alan ve uzaklaştırma cezası alan öğrencilerden Çağla Ural'ın annesi Nursen Ural, çocuğunun arkasında olduğunu söyledi. Kızının 'basına açıklama yapmak ve yöneticilere karşı gelmek' suçlarından ceza aldığını hatırlatan anne Ural, başından sonuna kadar yapılan eylem ve açıklamalardan haberinin olduğunu ve bu yüzden verilen cezaları kabul etmediğini ifade etti. Ural, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek verilen cezaların iptali için başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

Öğrencilere destek olmak için okula gelen Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Nebat Bükrek de, öğrencilere verilen cezaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Bükrek, Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Öğrenciler daha sonra Baltalimanı istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada kim olduğu öğrenilemeyen bir kadın, öğrencileri tehdit ederek okul sözcüsünün kendisiyle okula gelmesini aksi takdirde çok büyük ceza alacağını söylemesi öğrencileri kızdırdı. Kadın ile öğrenciler arasında bir süre tartışma yaşandı. Kim olduğu öğrenilemeyen kadın daha sonra okula girdi. Eylemin ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselilerden 'Kantine Boykot Cezası'na Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement