Liv Hospital'dan 'Anneyiz Çocuğuz Sağlıklıyız' Projesi - Son Dakika
Güncel

Liv Hospital'dan 'Anneyiz Çocuğuz Sağlıklıyız' Projesi

Liv Hospital tarafından gerçekleştirilecek olan 'Anneyiz çocuğuz sağlıklıyız' projesi ile 3 ay süresince kadın ve çocuk sağlık kontrolünden geçme fırsatı yakalayacak.

06.03.2014 17:31

Liv Hospital’in 3. sosyal sorumluluk projesi olan “Anneyiz çocuğuz sağlıklıyız” projesi kapsamında Liv Hospital’e başvuran kadın ve anneler, meme ve rahim ağzı kanserine karşı mamografi ve pap smear testi yaptırabilecek. 0-6 yaş arasındaki çocuklar ise fiziksel ve zihinsel gelişim takibi için testlerden geçecek. Projenin ana hedefinde hastalıkların erken tanısı ve düzenli kontrollerle sağlıklı ve üretken bir gelecek yaratmak yer alıyor.

PROJENİN YÜZÜ WESLEY SNEİJDER

“Anneyiz, çocuğuz, sağlıklıyız” sosyal sorumluluk projesinin yüzü Galatasaray Futbol Takımının futbolcusu Wesley Sneijder. Sneijder, projede yer alarak toplumda kadın ve çocuk sağlığına ilişkin farkındalığı hedefliyor.

Liv Hospital’ın birinci yılını doldurması ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyleyen Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti “ ‘Anneyiz, çocuğuz, sağlıklıyız’ projesi ile 3 bine yakın kişiyi 30 Hazirana kadar sağlık kontrolünden geçirmek istiyoruz” dedi.

Anne çocuk sağlığını hedefleyen bir proje yapmaya karar verdiklerini belirten Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu, “Toplumsal farkındalığı arttırarak annelerimizi eşlerimizi, çocuklarımızı sağlıklı ve mutlu yaşatabileceğimizi düşündük. Amacımız toplumsal farkındalığı arttırarak hem sağlıklı nesiller yetiştirebilmek hem de en sık görülen ve önlenebilir kanser tiplerine karşı annelerimizi, eşlerimizi, kız kardeşlerimizi koruyabilmek” şeklinde konuştu.

KADINLAR AİLENİN VE TOPLUMUN TEMEL TAŞI

Türk toplumunda periyodik olarak doktora gitme alışkanlığının olmadığını söyleyen Prof. Dr. Hasan Serdaroğlu “Bu alışkanlığı topluma anlatmak için kadınlardan başlamak gerektiğini ifade etti. Annelerin babadan çok büyük etkinlikleri olduğu belirten Prof. Dr. Hasan Serdaroğlu şunları söyledi:

“Anneler bu sağlık işini çok iyi bilirlerse çocuklarını da bir sağlık bilinciyle yetiştirirler. Bizim hastalarımızın ufak bir problemde doktora gitme alışkanlığı yoktur. Bugün ise kadınlarda en çok görülen kanser meme ve rahim ağzı kanseridir. Hastalarımıza periyodik olarak muayene alışkanlığını sağlamamız lazım.”

KANSER HASTASI 4 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ

Kanser hastası her 4 kadından birinin meme kanseri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Levni Akın “Bu kanser hastalarının sadece yüzde 47’sinin erken evrede tespit ediliyor. Erken evrede iyileşme şansı ise yüzde 95, ancak kadınlarımızın yüzde 50’den fazlası bu şanstan mahrum olmaktadır. Amacımız belli aralıklarla periyodik olarak kadınlarımızı muayeneye teşvik edip meme kanserini erken dönemde yakalayıp yüzde 95’lik iyileşme sürecine sokabilmek” şeklinde konuştu.

PROJEYE BAŞVURU İÇİN

Projeye başvurmak isteyen kadın ve annelerin yapması gereken ise “Anneyiz çocuğuz sağlıklıyız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında aradığını belirterek Liv Hospital çağrı merkezinden kendi ve çocuğu için randevu almak. Kadınlar ve anneler doktor muayenesi ile 40 yaş üstü ve 40 yaş altı riskli grubu değerlendirmesine göre, mamografi ile meme kanseri kontrolü, PAP smear testi ile rahim ağzı kanseri kontrolü için başvurabiliyor. 0-6 yaş arası çocuklar ise çocuk gelişim uzmanı tarafından AGTE testi başta olmak üzere ilgili testler ile fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişim açısından sağlıklı büyüme ve gelişim açısından değerlendiriliyor. Proje 30 Haziran’a kadar devam edecek.

Gelecek nesillerin sağlığının kadınlar tarafından şekillendirildiğine dikkat çeken Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden yola çıkarak, kadın ve çocuk sağlığı konusunda toplumsal farkındalık için “ANNEYİZ, ÇOCUĞUZ, SAĞLIKLIYIZ” projesini hayata geçirdik. Kadınların kendi sağlıklarının takipçisi olması, gelecek nesillerin de sağlıklı olması anlamına geliyor” dedi. Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu ise “Sağlığa erişimin artması, tanı metotların gelişmesi ve çağdaş yaşamın getirdiği karsinojenlere daha fazla maruz kalma sonucunda kanser giderek daha fazla karşımıza çıkıyor. Ancak bir şeyi unutmamalıyız ki bazı kanserler önlenebilir, bazıları ise erken yakalanarak sevdiklerinizle uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi sağlayabilir. Bu farkındalığı oluşturmak isteyen Liv Hospital bu yıl da ağırlığını hissettirecektir” diye konuştu.

Liv Hospital\'dan \'Anneyiz Çocuğuz Sağlıklıyız\' Projesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Liv Hospital'dan 'Anneyiz Çocuğuz Sağlıklıyız' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement