Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak - Son Dakika
Güncel

Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak

Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak Tekirdağ'da bir haftadır etkisini sürdüren lodosun sona ermesiyle denize açılacak balıkçılar palamut avından tekneleri dolu dönmeyi bekliyorlar.

24.11.2022 15:41  Güncelleme: 15:47

Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da bir haftadır etkisini sürdüren lodosun sona ermesiyle denize açılacak balıkçılar palamut avından tekneleri dolu dönmeyi bekliyorlar.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir haftadır etkisini sürdüren lodos sebebiyle denize açılamayan balıkçılar, lodosun sona ermesiyle Marmara'ya açılma hazırlıklarını tamamladı. Lodosun etkili olduğu günlerde tekne ve av malzemelerinin bakımını yapan balıkçılar, lodosun ardından açılacakları Marmara Denizinden tekneleri dolu dönmeyi bekliyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Hüseyin Oğuz yaptığı açıklamada, "Lodosların esmesiyle bizde mağdur durumda kaldık. Denize çıkamadık ama bu akşamdan itibaren lodos etkisini düşürdü. Bu akşam Allah kısmet ederse denizdeyiz. Şuan denizde palamut ile çinekop var. Bu sürede makinlerin bakımını yaptık, ağ tamirlerimizi yaptık. Yunusun yırtığı yerleri tamir ettik. Bazı arkadaşlar kayıklarıyla ilgilendiler. Yunuslar ağlarımıza takılan balıkları almak için dişleriyle komple ağları yırtıyorlar. Hem balığı alıyorlar hem de ağları yırtıyorlar. Balık tutan arkadaşlarımızda var tutamayanda var. Allah yine bin bereket versin. Ekmeğimizi aldık. Karadeniz'e giden arkadaşlarımız daha çok memnun. Lüfer için bu sene hiç umudumuz yok. Bol bol çinekop olduğu için eğer lüfer olsaydı çinekoptan önce olurdu" dedi.

Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement