Maden İşçileri Depremin Yıl Dönümünde Anma Programları Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Maden İşçileri Depremin Yıl Dönümünde Anma Programları Düzenledi

Maden İşçileri Depremin Yıl Dönümünde Anma Programları Düzenledi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye giden maden işçileri, depremzedeleri canlı olarak kurtarmıştı. Depremin yıl dönümünde maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun farklı müesseselerinde anma programları düzenledi.

06.02.2024 09:31  Güncelleme: 05:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MADEN OCAKLARINDA GÜNÜN İLK IŞIKLARINDA ANMA PROGRAMLARI

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye giden maden işçileri, çalışma şekilleriyle Türk milletinin hafızasına kazınmıştı. Maden işçileri 'girilmez' denilen enkazda bile maden ocaklarında kullandıkları 'domuz damı' gibi tahkimat sistemlerini kullanarak, birçok depremzedeyi canlı olarak kurtardı. Zonguldak'tan deprem bölgesine giden madencilerden en son kafile 24 Şubat 2023'te kente döndü. Daha sonra işçiler kömür ocaklarındaki mesailerine devam etti. Depremin yıl dönümünde, yerin metrelerce altında olan maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun farklı müesseselerinde günün ilk ışıklarıyla gündüz vardiyası başlamadan önce anma programları düzenledi.

'CANLI KURTARMAYA ÇALIŞTIK'

Üzülmez Müessesesi'nde çalışan Gökay Demir, Hatay'da görev yaptığını ifade ederek "Tecrübelerimize dayanarak orada domuz damı yaptık. Tahkimatlarımızı yaptık. Canlı kurtarmaya çalıştık. Birkaç tane de olsa canlı kurtarabildik. Oradaki acıları unutamadık. Hala aklımızda, hala kalbimizde. Orada yaşananlar çok üzücü. Her yer dümdüz olmuş. Ulaşım imkanı da zordu, zor şartlarda gittik. Biliyorduk böyle olacağını. Uğraştık oraya gitmek için zor da olsa gittik. Yaşananlar çok üzücü" dedi.

'ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN'

7 Şubat'ta Hatay'ın Antakya ilçesinde olduğunu söyleyen madenci Barış Akyıldız ise "Madende kazandığımız tecrübelere dayanarak orada birçok insanın hayatını kurtardık. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Gelik Müessesesi'nde çalışan Hasan Dernek de Kahramanmaraş'ta depremde görev yaptığını belirterek, "Ölmüşler gitti ama yine de aklımıza geliyor. Allah geride kalanlara sağlık sıhhat versin. Devletimizin, milletimizin bir daha başına getirmesin. 1 kişiyi canlı çıkardım. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Gücümüz yettiğince. Olan imkanları kullandık. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizden Allah razı olsun, herkes elinden geleni yaptı. Büyük bir felaketti. Göçükten 1 kişiyi çıkarttık. 2 saat falan sürdü" ifadelerini kullandı.

Madenciler, edilen duaların ardından yerin metrelerce altındaki mesailerine gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden İşçileri Depremin Yıl Dönümünde Anma Programları Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement