Mahkumlara Arıcılık Kursu - Son Dakika
Güncel

Mahkumlara Arıcılık Kursu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Arıcılık kursunda arıların bakımından görüntüler Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer'in konuşması Mahkumlara arıcılık kursu Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda SODES projesi kapsamında mahkumlara yönelik arıcılık kursu açıldı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yılmazer: "Kursiyerlerimiz projeyle hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar" Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, mahkumlara yönelik arıcılık kursu düzenlendi.

07.04.2016 12:30

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu

Arıcılık kursunda arıların bakımından görüntüler

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer'in konuşması Mahkumlara arıcılık kursu

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda SODES projesi kapsamında mahkumlara yönelik arıcılık kursu açıldı

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yılmazer:

"Kursiyerlerimiz projeyle hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar"

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, mahkumlara yönelik arıcılık kursu düzenlendi.

Akçakale- Şanlıurfa karayolu 10. kilometresi üzerinde 5 yıl önce faaliyete giren açık cezaevinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin de desteğiyle hükümlülere yönelik çeşitli kurslar açılıyor.

Cezaevi yönetimince gerçekleştirilen arıcılık kursuna katılan mahkum kursiyerler, kursun sonunda sertifika almaya hak kazanıyor ve bütçelerine katkıda bulunuyor.

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce SODES projesi kapsamında açılan arıcılık kursunun devam ettiğini söyledi.

Eğitime 15 kursiyerin katıldığını aktaran Yılmazer, şöyle konuştu:

"Kurslarımız 3 dönem devam ediyor ve 15'şer kişilik 3 grup katılıyor. Yaklaşık 1,5 ay ziraat mühendisleri nezaretinde süren eğitimin sonunda kursu başarıyla tamamlayan mahkumlara sertifikalarını veriyoruz. Bu yıl 16 olan arı kovanlarımızı da 50'ye çıkartmak istiyoruz."

Amaçlarının mahkumlara dışarıya çıktıklarında bir meslek edinmelerini sağlamak olduğunu belirterek, " Arıların bakımlarını haftalık olarak gerek ben, gerekse diğer yöneticiler ve öğretmenlerimiz birlikte yapıyoruz. Çok keyifli bir meslek, bizler de mahkumlar da severek yapıyor. Mahkumları motive etmek anlamında iyi bir proje olduğuna inanıyorum" sözlerine yer verdi.

Mahkumlara Arıcılık Kursu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkumlara Arıcılık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement