Makine Mühendisleri Odası'ndan 'Vinç Kazası' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Makine Mühendisleri Odası'ndan 'Vinç Kazası' Açıklaması

Makine Mühendisleri Odası\'ndan \'Vinç Kazası\' Açıklaması

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, geçtiğimiz gün İzmir’de bir inşaat alanında yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan vinç kazasıyla ilgili açıklamada bulundu.

18.06.2015 11:23

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, geçtiğimiz gün İzmir'de bir inşaat alanında yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan vinç kazasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Hayatını kaybeden işçilere başsağlığı dilenen açıklamada, kaza yerinde inceleme yapmak üzere derhal uzman bir ekip görevlendirildiği ifade edildi. Uzman ekibin incelemelerinin devam ettiği, inceleme sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edilen açıklamada, ilk belirlemelere göre vincin iş güvenliği mevzuatı gereği periyodik kontrollerinin yaptırıldığı, kazanın meydana geldiği gün vinçte aşırı yükleme ve aşırı rüzgar yükünün olmadığı, kazanın, vincin kule gövdesini ana şaseye bağlayan bağlantı ve taşıyıcı elemanlarının bir veya birkaçının kullanım sırasında kopması veya kırılması sonucu meydana geldiği olasılığı üzerinde durulduğu belirtildi.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, bu tür kazaların yaşanmasını engellemek adına her türlü kaldırma ve iletme makinelerinin işletilmesinde uzman ve sertifikalı mühendislerin görev almasının şart olduğunu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan işyeri denetimlerinin daha sık yapılması, denetimlerde uzmanlık alanlarına göre iş güvenliği müfettişlerinin görevlendirilmesi gerektiği açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Makine Mühendisleri Odası'ndan 'Vinç Kazası' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement