Maldivli Bakan Seka Kâğıt Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Maldivli Bakan Seka Kâğıt Müzesi'ni Gezdi

Maldivli Bakan Seka Kâğıt Müzesi\'ni Gezdi

Maldiv Cumhuriyeti Alt Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Dr. Muhammed Muiz Seka Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi'ni gezdi.

23.12.2017 09:41  Güncelleme: 09:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir cazibe merkezi haline getirilen SEKA Kâğıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerini ağırlıyor. Merkezin bu seferki konuğu Maldiv Cumhuriyeti Alt Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Dr. Muhammed Muiz oldu.

KONUK BAKAN HAYRAN KALDI

SEKA Kâğıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi'ni ziyaret eden Maldiv Cumhuriyeti Alt Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Dr. Muhammed Muiz'i Büyükşehir Belediyesi personeli eşlik etti. Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi hakkında bilgiler alan konuk bakan, yapılan çalışmalara hayran kaldı. Konuk Bakan, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin mirasına çıkmasının son derece değerli olduğunu kaydederek ülkesinde de bu tarz uygulamaların yapılabileceğinin altını çizdi.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Kocaeli'nde SEKA Kâğıt Fabrikası ekonomik ömrünü tamamlayıp kapatıldıktan sonra kentin kültür mirasına hizmet etmeye devam ediyor. Seka arazisi Türkiye'nin ilk ve en büyük endüstriyel dönüşüm parkına dönüştükten sonra halkımızın hizmetine sunulan Seka Kâğıt Müzesi, kâğıdın o muhteşem serüvenini anlatmaya, Seka'nın hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor. Kocaeli üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan fotoğraf ve video sergisinde SEKA'nın yaşatılan hatıraları görülüyor. Sergi, Seka çalışanlarının anılarına tanıklık edilerek geçmişe doğru yolculuğa çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Maldivli Bakan Seka Kâğıt Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement