Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Etrafımızdaki bazı gelişmelere bakıp, asla kötümserliğe düşmeyelim."

06.08.2012 21:04

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Etrafımızdaki bazı gelişmelere bakıp, asla kötümserliğe düşmeyelim. Türkiye büyük bir ülke" dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz tarafından Mova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Şimşek, Ramazan ayının bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Mova Alışveriş Merkezi'ni biraz gezme imkanı bulduğunu anlatan Şimşek,

"Mardin'deki büyük değişim ve dönüşümün, kentte olan güvenin, bu bölgeye olan güvenin bence en güzel göstergesi" diye konuştu.

Umutlu ve iyimser olmak için birçok sebebin olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Etrafımızdaki bazı gelişmelere bakıp, asla kötümserliğe düşmeyelim. Türkiye büyük bir ülke. Türkiye hakikaten gerek temel hak ve özgürlükleri gerek demokrasi standartlarını gerekse ekonomisini bir bütün olarak çok hızlı bir şekilde son yıllarda ileriye doğru götürüyor. Batının en gelişmiş ülkeleriyle her alanda Türkiye arayı kapatıyor. Türkiye arayı hızlı bir şekilde kapatıyor. Mardin'deki ve Batman'daki bu gelişmeler bunun teyididir."

Kırklar Kilisesi Baş Papazı Gabriel Akyüz de Süryaniler ve Müslümanların aynı sofrada yemek yediğini, bu tablonun Mardin'de sıkça görüldüğünü kaydederek,

"Sayın müftümüzle aynı sofrada oturduk, çok mutluyuz. Bu güzelliği her yerde görmek mümkün olmayacaktır. Ancak bunu Mardin'imizde görmek mümkün olacaktır. Müftümüzle kardeş gibi oturduk. İftarı birlikte açtık. Günümüzde yaşanan savaşlara da bu kardeşlik tablosunun vesile olmasını diliyoruz" dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise her yıl Ramazan ayında Süryanilerle iftar programı yaptıklarını, bu hoşgörünün bütün insanlığa barış ve sağlık getirmesi dileğinde bulundu.

Bakan Şimşek, iftar yemeği öncesinde Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu ziyaret ederek, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kızıltepe ilçesine geçen Bakan Şimşek'in, burada maddi durumu iyi olmayan bazı aileleri ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdiği öğrenildi.

Bakan Şimşek'in ilçedeki ziyaretleri basına kapalı olarak gerçekleşti.

Muhabir: Şengül Oymak/ Meral Özdemir

Yayıncı: Orhan Topal - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement