Maliye Bakanı Şimşek, Ahlat'ta - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek, Ahlat'ta

Maliye Bakanı Şimşek, Ahlat\'ta

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde düzenlenen Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması şenliklerine katılmak üzere Ahlat'a geldi.

24.08.2013 16:53  Güncelleme: 10:18

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde düzenlenen Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması şenliklerine katılmak üzere Ahlat'a geldi. Kaymakamlık ziyaretinde gündemle ilgili açıklamalar yapan Bakan Şimşek, Suriye ve Mısır'daki olayların insanlık dramı olduğunu söyledi.

Muş'tan karayoluyla Ahlat'a gelen Bakan Mehmet Şimşek ilk olarak Ahlat Kaymakamı Osman Dölek'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, Türkiye'nin Ortadoğu sorununda tutumunun belli olduğunu söyledi. Olayların Türkiye'ye ticari ve jeopolitik anlamda sınırlı yansımalarının olduğunu belirten Bakan Şimşek, Ama Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam olduğu için bu türden etkileri rahat bir şekilde kaldırabilecek güçte. Daha önemlisi biz olaylara her zaman ticari esaslı bakmıyoruz. Sonuçta, Suriye'de olsun Mısır'da olsun yaşananlar bir insanlık dramı ve bir trajedidir. Dolayısıyla bir insan olarak buna karşı tutumumuz açık ve nettir. Gönül ister ki bir an önce Ortadoğu'da demokratikleşme süreci daha güçlü bir şekilde gelişsin. Gönül ister ki bölgemizde istikrar olsun. Ekonomi refah düzeyi gelişsin. Çünkü Türkiye bölgede en güçlü ve gelişmiş bir ülke. Türkiye petrolü ve doğalgazı olmadan ekmeğini taştan çıkararak büyük başarı sağlamış. Dolayısıyla isteriz ki bölgemizin tamamı huzur ve refah içinde gelişsin. Bölge gelişirse, bundan en çok olumlu etkilenecek ülke Türkiye'dir. Biz bütün komşularımızın yakın veya uzak hakikaten demokratikleşmesini, gelişmesini istikrar içinde büyümesini destekliyoruz. Bunun hem dünya, hem bölge hem de Türkiye'nin menfaatine olacağı kanaatindeyim. Bizim dış politikamızın esası da budur. Ama yanı başımızda olan insanlık suçlarına ve birtakım suçlara trajedilere de duyarsız kalmamızı kimse beklemesin dedi.

AKILLI OLMAMIZ LAZIM

Bölgeye geçmişte yatırım yapılmamasının sebeplerini anlatan Bakan Şimşek, güven ve huzur olmadığı bölgelere yatırımın da gelmediğini söyledi. Çözüm süreciyle birlikte huzurun sağlandığına dikkat çeken Bakan Şimşek, çözüm sürecinin Türkiye'nin her tarafından sahiplenilmesini istedi. Bakan Şimşek, Eskiden burada eğitilmiş insan gücü yok denecek kadar azdı. Şimdi biz bütün illerimize üniversite yaptık. O sorun artık yok. Eskiden altyapı sorunu vardı. Havaalanı, demiryolu, yol. Şimdi bu konuları da büyük ölçüde aştık. Türkiye hiçbir dönemde olmadığı kadar eğitime ve altyapıya yatırım yaptı. Altyapı var, yetişmiş eleman, teşvik var. Ancak huzur eksik. İşte çözüm süreci huzuru beraberinde getirdi. Ama ülkenin her tarafındaki kardeşlerime de bu çözüm sürecini sahiplenmek düşüyor. Çözüm sürecinin amacı birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek kardeşliğimizi daha bin yıllar öteye taşımaktır. Avrupa'da sınırlar kaldırılırken ve bir entegrasyon süreci varken, bu bölgede Irak, Suriye'de her tarafı üçe bölmeye çalışıyorlar. Yani biz bu fitneyi kabullenir miyiz Bizim akıllı olmamız lazım. Bundan sonra yatırımlarda patlama bekliyoruz. Uzun vadede bu huzur ortamını kalıcı şekilde koruma imkanına sahip olursak, batıdan buraya göç başlayacak şeklinde konuştu.

Kaymakamlık ziyareti sonrası AK Partili Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret edip görüşen Bakan Şimşek, buradan şenlikler kapsamında yapılacak cirit yarışmalarını izlemek için şehir stadyumuna geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek, Ahlat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement