Manisa'da Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet

Manisa\'da Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet

Manisa'da eşini tasarlayarak öldürmekten yargılanan şahsa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

14.05.2012 18:37

Manisa'da eşini tasarlayarak öldürmekten yargılanan şahsa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Manisa'da, 6 Ekim 2011 tarihinde, sığınma evinden çıkan eşi Şefika Etik'i (35) bıçaklayarak öldüren İbrahim Etik (42), üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, tutuklu sanık İbrahim Etik, oğlu ve yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanan Etik'in davasında eşi Şefika Etik'in avukatları Sinem Tuğçe Aktaş ile Sevgi Başak Yeşil, son sözlerinde İbrahim Etik'in ağır tahrik sonucu değil, tasarlayarak eşini öldürdüğünü ve eşinin aldattığı iddialarının gerçeklik payının olmadığını ifade ettiler.

İbrahim Etik'in avukatı Oğuz Ünal ise, müvekkilinin eşiyle tartışması sonucu ağır tahrik altında cinayeti işlediğini ve eşinin aldattığı iddialarının yalan olmadığını kaydederek, Etik'in cezasında indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Savcı son olarak tutuklu İbrahim Etik'e söz vererek, "Yaptıklarım için özür diliyorum. Ben hayatımda bir karıncayı bile incitmem. Kötü biri olsaydım eğer çocuklarım benim yanımda olmazdı. Beraatimi talep ediyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var Yüce adaletinize sığınıyorum" dedi.

Tutuklu Etik'in ve avukatların son savunmasının ardından savcı, kararı vermek için mahkemeye 5 dakika ara verdi. Aranın ardından savcı, tutuklu İbrahim Etik'in tasarlayarak eşini öldürdüğü kanaatine vardıklarını ve bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet cezası kararına vardıklarını açıkladı. Ayrıca tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Etik'in serbest kalma talebinin reddedildiği ve evi kasten yakma suçundan da 1,5 yıl hapis ceza aldı.

YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda olan İbrahim Etik'in oğulları ve yakınları, karara tepki gösterdi. Karara mahkeme salonunda bağırarak tepki gösteren Etik'in yakınları, emniyet ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. Adliye Sarayı'nın dışarısına çıkarılan Etik'in yakınlarından bir kişi, baygınlık geçirerek Acil 112 tarafından Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Adliye sarayının dışında yakınlarını fotoğraflamak isteyen Haber Türk Gazetesi Manisa Temsilcisi Ahmet Ünsal ise, Etik'in oğullu tarafından darp edildi. Sırtından tekmelenen gazeteci Ünsal, Acil 112 tarafından Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ünsal'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kadın Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement