Manisa Hallaçlığın Yok Olmaması İçin Destek Verilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Manisa Hallaçlığın Yok Olmaması İçin Destek Verilmesini İstedi

Manisa'da, pamuk ve yün kabartmacılığı olarak bilinen hallaçlık mesleğinin son temsilcilerinden 63 yaşındaki Hüseyin Ali Türkan, işin teknolojiye ve elyaf malzeme gibi ürünlere yenik düştüğünü belirti.

17.10.2018 11:11

Manisa'da, pamuk ve yün kabartmacılığı olarak bilinen hallaçlık mesleğinin son temsilcilerinden 63 yaşındaki Hüseyin Ali Türkan, işin teknolojiye ve elyaf malzeme gibi ürünlere yenik düştüğünü belirti. Hallaçlara eski rağbetin olmadığından yakınan Türkan, devletin destek vermesini istedi.

Şehzadeler ilçesindeki 10 metrekarelik işyerinde 49 yıldır hallaçlık yapan 3 çocuk ve 5 torun sahibi Hüseyin Ali Türkan, işin teknolojiye yenik düşmesinden yakındı. Türkan, hallaçlık yapan ustaların iyice azaldığını vurguladı. Türkiye genelinde de kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan hallaçlığın yok olmak üzere olduğunu belirten Türkan, çırak yetişmediğini kaydetti. 14 yaşında başladığı meslekte, 2.5 yıl sonra babasının desteğiyle kendi dükkanını açtığını söyleyen Türkan, 49 yıldır her gün 3 araç değiştirerek işine geldiğini ve mesleğini çok sevdiğini anlattı.

Yatak, yastık ve yorgan yaptığını, mesleği sayesinde 4 ev alıp, çocuklarını büyüttüğünü söyleyen Türkan, Silikonlar çıktıktan sonra bizim mesleğimiz öldü. Bu meslekte bu yüzden çırak da yetişmiyor. Ömrüm yettiği sürece işime devam edeceğim. Mesleğimi bırakırsam çok üzülürüm. artık hallaçlık mesleğine gönül veren kalmadı. Böyle giderse bu meslek bir süre sonra yok olacak. Bu mesleği yapanlar bu devirde ne Bağkur primini ödeyebilir ne de vergisini verebilir. Devletin desteklemesi lazım dedi.

Manisa Hallaçlığın Yok Olmaması İçin Destek Verilmesini İstedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Hallaçlığın Yok Olmaması İçin Destek Verilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement