Marble 2013'e İscehisar Firmaları Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Marble 2013'e İscehisar Firmaları Damga Vurdu

Marble 2013\'e İscehisar Firmaları Damga Vurdu

İzmir'de gerçekleştirilen 19.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) 2013'e, 50'ye yakın firma ile katılan Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki mermer firmalarına ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

28.03.2013 19:18

İzmir'de gerçekleştirilen 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) 2013'e, 50'ye yakın firma ile katılan Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki mermer firmalarına ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

Türkiye'nin mermer ihracatında önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki mermer firmalarının katılımının yoğun olduğunu ifade eden İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, 2008 yılına kadar ağırlıklı pazarı Avrupa ve ABD olan doğaltaş sektörünün son yıllarda başka pazarlara da yöneldiğini kaydetti. Çibik, "Bu yeni pazarlar içinde başta Çin olmak üzere Afrika, Güney Amerika, Asya ve Rusya öne çıkmaya başladı. Özellikle Çin, mermer ihracatı için büyük bir pazar haline geldi. Çin'e Türkiye'nin yıllık doğaltaş ihracat rakamı 900 milyon dolara yaklaştı. İscehisar'daki mermer sanayicilerinin de pazar olarak çalıştığı yerlerin başında şu anda Çin gelmekte" dedi.

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı heyet, fuarda yer alan İscehisarlı ve Afyonkarahisarlı firmaları ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marble 2013'e İscehisar Firmaları Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement