Mardin'de Kaçak Elektrik Kullanımı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Kaçak Elektrik Kullanımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar DEDAŞ İl Müdürü Bulut'un konuşması Mardin'de kaçak elektrik kullanımı DEDAŞ İl Müdürü Bulut: "Mardin'de kaçak elektrik kullanımı yüzde 81'i geçti" Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, ildkaçak elektrik kullanımın yüzde 81'i aştığını söyledi.

16.02.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detaylar

DEDAŞ İl Müdürü Bulut'un konuşması

Mardin'de kaçak elektrik kullanımı

DEDAŞ İl Müdürü Bulut: "Mardin'de kaçak elektrik kullanımı yüzde 81'i geçti"

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, ildkaçak elektrik kullanımın yüzde 81'i aştığını söyledi.

Bulut, Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürlüğü'nde İl Müdür Yardımcısı Ali İhsan Aydın, Dicle EPSAŞ Mardin İl Müdürü Turan Özdemir ile birlikte düzenlediği toplantıda, kaçak elektrik kullanımın herkesi zarara uğrattığını belirtti.

"Mardin Türkiye'de ki en yüksek kaçak oranına sahip olan ilimizdir. Türkiye ortalaması yüzde 15 iken Mardin'de yüzde 81'i geçti" diyen Bulut, elektrik tüketiminin bilinçsizce yapıldığını belirtti.

Kışın ısınmada yazında tarımsal sulamada da elektik tüketiminin had safhaya ulaştığını belirten Bulut şöyle dedi:

"Kaçağı önlemeye yönelik şuanda çalışmalarımız var. Kaçak taraması yapıyoruz. İnsanların eğitimim ile alakalı okullara gidiyoruz. Çocukları yetiştirmeye çalışıyoruz. Kaçak Elektrik kullanıldığında, Kaliteli hizmet alabilmek için kaçağın önüne geçilmesi gerektiğini bedelini ödeyen insanlara sağlıklı enerji verebilmek için kaçağın kullanılmaması gerektiğini biz anlatmaya çalışıyoruz. Ama ne kadar başarılı oluyoruz bu bölgede o da tartışılır."

GAP suyunun bölgeye ulaşmasıyla kaçak kullanımın ciddi derecede düşeceğine inandıklarını aktaran Bulut, "Biz sezonda harcadığımız tarımsal sulamadan Mardin olarak yaklaşık 800 milyon liralık bir enerji veriyoruz. En azından tarımsal sulamada bunun %70'i engellense bu 600 Milyonluk bir bedele denk geliyor. Yani ondan dolayı bir an önce DSİ'nin bu kanalları yapması gerekiyor." diye konuştu.

Kente daha sağlıklı enerjinin verilebilmesi için çeşitli yatırımların sürdüğünü kaydeden bulut, şöyle dedi:

"Çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Kızıltepe'de 16 trafo yapıldı. Aydınlatma noktasında çalışmalarımız sürüyor. Mardin Merkez ve mahalleye dönüşen köylerin tamamında yaklaşık 30 bin aydınlatma takıldı. Halen takılmaya devam ediyor. Karanlık bir sokak kalmayacak ve insanlar daha rahat daha güvenli evlerine gidebilecek."

Mardin\'de Kaçak Elektrik Kullanımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Kaçak Elektrik Kullanımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement