Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, " Marmara'da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar" paneli düzenlendi.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen panele, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Gülüm Tanırcan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Bal ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem riskine değindi.
Albayrak, vatandaşların deprem konusunda bilgilendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Keşke böyle bir deprem yaşanmasaydı. Bu depremi yaşamış kişiler olarak her zaman o günkü gibi depremi hatırlıyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Her an böyle bir depremle karşılaşırız bilinciyle hareket etmeliyiz." dedi.
Doç. Dr. Gülüm Tanırcan da Türkiye'de aktif deprem faylarının olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Her gün ortalama 50-60 civarında deprem oluyor. Bizler bunların büyük bir kısmını hissetmiyoruz. Bunlar küçük depremler ancak 4 ve üzeri olduğu zaman hissetmeye başlıyoruz. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı, 1939'dan itibaren çok aktif olarak deprem üretiyor. 1939'da büyük Erzincan depremi olmuştu. O yıldan sonra deprem serisi batıya doğru devam etti."
Sevim Avcı Yener de katılımcıları yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Son Dakika › Güncel › Marmara'da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar' Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?