Marmara Denizi'nde batan gemide 1 cansız bedene daha ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Marmara Denizi'nde batan gemide 1 cansız bedene daha ulaşıldı

Marmara Denizi'nde batan Batuhan A gemisinin mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. SAS komandoları cansız bedene, geminin makine dairesinde ulaştı. Kimlik tespiti sonucunda cansız bedenin, Hüseyin Tutuk isimli mürettebata ait olduğu belirlendi.

20.02.2024 14:35  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki kayıp mürettebat için arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bulunan cansız bedenle birlikte iki kişiye ulaşılırken 4 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazındaki çalışmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları görev alıyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, SAS komandolarının enkazda yaptıkları aramalarda kayıp personelden birinin cesedine makine dairesinde ulaşıldığını söyledi. Demirtaş, diğer kayıp 4 personel için aramaların devam ettiğini bildirdi. Makine dairesinde cansız bedenine ulaşılan kişinin gemide yağcı olarak çalışan Hüseyin Tutuk olduğu tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.

Marmara Denizi\'nde batan gemide 1 cansız bedene daha ulaşıldı

Son Dakika Güncel Marmara Denizi'nde batan gemide 1 cansız bedene daha ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement