Marmaris Ordu Kardeşliğine Muhteşem Gece - Son Dakika
Güncel

Marmaris Ordu Kardeşliğine Muhteşem Gece

Marmaris Ordu Kardeşliğine Muhteşem Gece

Marmaris Ordulular Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Tarafından Kuruluşunun 5. Yılında Öğrencilere Burs Yardımı İçin Düzenlenen 'Ordulular Gecesi' Muhteşem Geçti.

08.03.2011 00:35  Güncelleme: 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gecede Ordu Belediye Başkanı ve Seyit Torun ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar kardeş şehir anlaşmasının ön protokolünü imza altına aldılar. Öğrencilere burs yardımı toplanan gecede Orduluların birlik ve beraberlik görüntüleri canlı yayında TV52 televizyonunda tüm dünyaya gösterildi.

-TV 52 CANLI YAYINLADI-

Marmaris Pineta Otel'de düzenlenen tv52 televizyonundan canlı yayınlanan gece büyük ilgi gördü. Geceye Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belde Belediye başkanları, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya, MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun, Oda Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

-MORDER FARKI-

MORDER Başkanı Hacı Ali Elibal, 1200 kilometre farklı coğrafyada olsa bile iki farklı memleketi bir memleket eyleyip Marmaris içinde Ordu içinde güzel duygular beslediği vurgusunu yaptı. Elibal, "Hem hemşerileri ile hemde Marmarislilerle güzel birliktelikler sağlayan derneğimizin üyeleri fark yaratmıştır" dedi.

Gecede konuşan Elibal Konuşmasını şöyle sürdürdü:

Memleket doğduğun yer de, doyduğun yer de değildir. Memleket kendini ait hissettiğin, yabancılık çekmediğin yerdir. Kuzeyin Poyrazını Egenin lodosuna karıştırıp, sıla hasretimizi yatıştırdığımız derneğinizin 5. kuruluş yılı gecesine hepiniz hoş geldiniz diyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikayet ölümden olsun.

Diyor Şair Cahit Sıtkı Tarancı

Şairinde dediği gibi iki güzel memleketin havasını soluduğumuz için çok şanslıyız. Biz bir memleket değil iki memleketin güzelliklerini yaşıyoruz bu da ne kadar şanslı olduğumuzu gösteriyor.

1200 kilometre farklı coğrafyada olsa bile iki farklı memleketi bir memleket eyleyip Marmaris içinde Ordu içinde güzel duygular besleyen ve bu güzel duygularla Hem Hemşehrileri ile hemde Marmarislilerle güzel birliktelikler sağlayan derneğimizin üyeleri fark yaratmıştır.

Ordulu olmanın ağırlını taşımış, dünyaya geldiği yere hasret içinde, ekmek yediği yere ise özveri içinde sahip çıkmaya özen göstermiş ve iki memleketine de gönülden sahip çıkmış değerleri üyelerimiz bugün bir ilkin de gerçekleşmesine ilham kaynağı olmuştur.

Marmaris ve Ordu kardeşliği bugün sözde kalmayacak ve bir anlaşma ile İki Belediye Başkanımız tarafından imza altına alınacak. Bu anlaşma bile hem Ordu için hemde Marmaris için derneğimizin ve üyelerimizin üzerine düşen görevi yaptıklarının güzel bir örneği ve göstergesidir.

Kurulduğu ilk günden beri her zaman örnek olmuş güzelliklere imza atmış derneğimiz bundan sonrada aynı güzelliklere imza atmaya, Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam edecektir.

Bana bu konuşma fırsatını, sorumluluk ve görev veren değerli üyelerimize, Kurucu Başkanımız Ahmet Yılmaz'a, 2. dönem Başkanımız Erdem Karaosmanoğlu'na ve yönetim kurulu üyeliği yapmış değerli üyelerimize şükran ve minnetlerimi iletiyorum.

Bu güzel ve anlamlı günün düzenlenmesinde ve derneğin tüm etkinliklerinde emeği geçen başta tüm yönetim kuruluna, sevgili dernek gönüllülerine, gecemize katkıda bulunan esnaf ve işadamlarımıza, Gölköy Belediyesi, Ordu Belediyesi ve Marmaris Belediyesi'ne yürekten teşekkür ediyorum. Gecemize katılan, Marmarisliliere, misafirlerimize ve tüm Ordulu hemşehrilerime de en içten saygılarımı sunuyor her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Hepinize iyi eğlenceler. Yaşasın Marmaris ve Ordu kardeşliği…."

ORDU-MARMARİS KARŞELİĞİ İMZALANDI

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun canlı yayında kardeş Şehir anlaşması ön protokolü imzaladılar. Atılan imzalar sonunda imza atılan kalemleri başkanları birbirlerine hediye ettiler. Aynı zaman plaket ve hediye ikramında bulunan belediye başkanları birer konuşma yaparak Marmaris-Ordu kardeşliğine değindiler.

ACAR: İLK KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMAMIZ

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar görev süreleri içinde ilk kardeş şehir anlaşmasının Ordu ile yapılmasından son derece memnun olduklarını belirterek ilk kardeş şehir anlaşmasını ülke sınırlarında Ordu ile yaptıklarını vurguladı. Bölgede yaşayan Ordululara her zaman destek verdiklerini bu kardeşlikle desteğin devam edeceğini de ifade eden Ali Acar, "Bölgemize verdikleri katkıyı hepimiz yakından biliyoruz. Yasa gereği biz ön anlaşmayı burada yapıyoruz ama ilk meclis toplantısında bunu gündeme alarak resmileştireceğiz" dedi.

-TORUN: ORDU-MARMARİS KARDEŞLİĞİ GÜZELLİK GETİRECEK

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'da Başkan Hacı Ali Elibal'ın çalışmalarına yer vererek Başkana ve yönetim kuruluna başarılı organizasyon için teşekkür etti. Geceye katılmaktan büyük keyif duyduğunu vurgulayan Torun şöyle konuştu: " Hemşerilerimizin de katkısıyla güzel Ordu'muzu daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum Ordu da artık bir turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Bu konuda Türk turizminin önemli bir merkezi olan Marmaris'ten alacağımız destek ile İlimizi turizm sektöründe önemli yerlere getireceğiz. Kardeş şehir protokolü, ön protokol imzaladık. Karşılıklı her iki bölgeye güzellikler getirecek. Ordumuzda yaşanan göçün sonucunda 8 olan milletvekili sayımız 6'ya düştü. Buda göçün önemini gösteriyor. Ordu'da yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili Mayıs ayında inşallah teleferiğimiz açılmış olacak. Bu turizmin lokomotifi olacak. Bununla Ordu'da bir nebze göçün öne kesilecek."

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'a gece anısına Marmaris fotoğrafı ile arı balı seti hediye etti.

-ASLI ŞAHİN – AYDIN BEYOĞLU SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Aslı Şahin ve Ordulu sanatçı Aydın Beyoğlu'nun seslendirdiği türküler ile Ordulular ve konuklar geç saatlere kadar dans ettiler. Gecede Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un sahneye çıkarak Ordulular ile bol bol dans etmesi ise gözlerden kaçmadı.

-BAŞKAN MİKROFONU ELİNE ALDI-

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'da sahneye çıkarak karşılama oynadı. Başkan Seyit Torun ayrıca Sanatçı Orhan Hakalmaz'ın 'Mihriban' türküsüne mikrofonla eşlik etti.

-BURS İÇİN İKİ BELEDİYEDEN 10 BİN LİRA -

Keyfi oldukça yerinde görünen Başkan Seyit Torun, ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, MORDER'in öğrencilere burs verilmesi için gecede düzenlediği yardım kampanyasına 5'er bin lira destek verdi. Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert'de 2 bin 500 lira verdi. Tv52 Genel Müdürü Akın Çiçek'in tv52 ailesi olarak 500 lira vererek başlattığı kampanyada yaklaşık 15 bin lira para toplantı. Başkan Hacı Elibal, toplanan paralarla üniversite öğrencilere burs verileceğini belirterek destek olanlara teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Marmaris Ordu Kardeşliğine Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement