Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış galası ile başladı. Belediye Başkanı Acar Ünlü, 'Hedefimiz Marmaris'i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek' dedi.

11.05.2024 17:05  Güncelleme: 20:59

(MUĞLA)- Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış galası ile başladı. Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Hedefimiz Marmaris'i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek" dedi.

'Marmaris'i Sanatla Yeşerteceğiz' sloganıyla Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) ve Marmaris Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, üçüncü kez sanatseverleri ağırlıyor. Bu yılki teması 'Doğanın İyileştiren Senfonisi: Hemithea' olan festivalin açılış galasına, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, MAKSAD Başkanı Samir Gülahmedov, Festival Koordinatörü Derya Ön, iş insanları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan programda, festivalin tanıtım filmi izletildi. Ardından, sponsor firmalara ve destek verenlere teşekkür plaketi sunuldu.

"FESTİVALLER DAHA DA GÜÇLENECEK"

Başkan Acar Ünlü, yeni dönemde ilçedeki festivallerin artacağını belirterek, "Festivalde bu yıl da Kastabos Antik Kenti ve Hemitea Tapınağı'yla ilgili tema oluşturuldu. Bu tema ile Marmaris'te bulunan antik kentlere ve yapılara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Marmaris'in doğal güzelliklerinin yanında tarihi zenginliklerinin de olduğunu duyurmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte bu festivallerin daha da güçlenerek artacağına ve ileriye taşınacağına inanıyoruz, bunun için uğraş vereceğiz. Marmaris bizim çocukluğumuzdan itibaren festivallerle bilinen bir yerdi. İlerleyen süreçte festivaller kenti olma özelliği duraklama dönemine girdi. Hedefimiz Marmaris'i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni dünyanın bütün bölgelerinden sanatçıların yer almak isteyeceği bir festival haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

YAKLAŞIK 50 GÜN SÜRECEK

11 Mayıs-30 Haziran'da düzenlenecek festivalin odağı, Hemithea Tapınağı ve Kastabos Antik Kenti olarak belirlendi. 11 Mayıs Cumartesi günü Armutalan Kültür Merkezi'nde yapılacak tören, Salih Kaymakçı'nın 'Kastabos Kutsal Alanı ve Hemitea Tapınağı' söyleşisi ile başlayacak. Festivalin açılış konserinde 12 Mayıs'ta Quator A Cordes 'Amici' Oda Müziği Topluluğu ile MAKSAD Oda Müziği Topluluğu sahne alacak. Yaklaşık 50 gün sürecek festivalde, Fazıl Say, Serenad Bağcan, Marcelo Nisinman, Gaye Su Akyol, Yekta Kopan, Esther Abrami ve Ferit Odman gibi çok sayıda önemli isim, sanatseverlerle bir araya gelecek.

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement