Meclis Önünde DHKP-C Operasyonu Protestosu - Son Dakika
Güncel

Meclis Önünde DHKP-C Operasyonu Protestosu

Meclis Önünde DHKP-C Operasyonu Protestosu

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nda DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında polisin arama yapması protesto edildi.

26.03.2013 14:50  Güncelleme: 15:07

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında polisin arama yapması TBMM önünde protesto edildi.

TBMM Dikmen girişinde toplanan Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar attı. CHP'li milletvekillerinin ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de destek verdiği eylemde bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, sendika genel merkezlerinin sanki yasa dışı örgüt merkeziymiş gibi kapıları kırılarak ve hiçbir sendika yöneticisine haber verilmeden basıldığını öne sürerek, "Ankara'da Ulus'ta bulunan genel merkez binamızda polis ifadesine göre 'şahıs araması' yapıldı. Sendikamız tüzel kişiliğiyle ilgili olmadığı polis tarafından da belirtilen bir soruşturma kapsamında sendikamıza yapılan bu baskının hiçbir hukuki temeli olmadığı gibi, sendikamıza karşı bir göz dağı verilmeye çalışılmış ve açıkça suç işlenmiştir" iddiasında bulundu.

Genel merkezde bulunan 48 kapının kırıldığını ve kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Ekici, "Sendikamızda ağır maddi hasar oluşmuştur. Demokrasi adına ve demokratik hak ve özgürlükler adına ne yazıktır ki devletin güçleri bunu bir kamuoyu oluşturma yöntemi olarak kullanmaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Yapılan saldırının Türkiye'nin sendikal haklar siciline bir kara leke olarak düştüğünü savunan Ekici, "İşçi sınıfının ve belediye işçilerinin susturulamayan sesi, göz bebeği bir sendika, 25 Mart sabahındaki uygulama ve görüntülerle itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır" şeklinde konuştu.

Sendikalarının işçi sınıfı içindeki itibarını devletten almadığını kaydeden Ekici, şöyle dedi:

"Genel-İş Sendikası bu itibarı belediye işçilerinin 50 yıllık mücadelesi ile kazandı; bir günde ve haksız-hukuksuz bir polis baskınıyla kaybetmeyecektir."

Yapılan basın açıklamasın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meclis Önünde DHKP-C Operasyonu Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement