Medeniyetler Korosu, Mersin'deydi - Son Dakika
Güncel

Medeniyetler Korosu, Mersin'deydi

Medeniyetler Korosu, Mersin\'deydi

Türkçe, Arapça ve Ermenice ilahiler seslendiren 'Medeniyetler Korosu' Mersin'de 'Birlikte Yaşama Sanatı' konseri verdi.

16.03.2012 13:32  Güncelleme: 00:25

Hoşgörü kenti Hatay'da 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan, Türkçe, Arapça ve Ermenice ilahiler seslendiren 'Medeniyetler Korosu' Mersin'de düzenlenen 'Birlikte Yaşama Sanatı' konulu etkinlikte sahneye çıktı.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Derneği'nin Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Birlikte Yaşama Sanatı' konulu etkinliğe Vali Yardımcıları Hüseyin Parlak, Metin Borazan, Mersin Müftüsü Ali Melek, Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ve Alevi Dedesi Ali Haydar Erzincan ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreteri Dr. Ahmet Muharrem Atlığ, 'Birlikte Yaşama Sanatı' konulu bir konferans verdi. Atlığ'ın konferansının ardından sahneye 3 semai dinin mensuplarının yer aldığı Medeniyetler Korosu, şefi Yılmaz Özfırat yönetiminde çıktı. Koro 3 semavi din ile çeşitli etnik kökenlere ait söylediği ilahiler ve türkülerle izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser sırasında konuşan şef Yılmaz Özfırat, Anadolu toprakları üzerinde hoşgörünün en güzel örneklerinin yaşandığına dikkat çekti. Özfırat, "Dünyada yoktur ki bir duvarı kiliseye ait olsun bir tarafı camiye ait olsun. İşte bu Antakya'da vardır. Katolik Kilisesi ile Selimiye Camii aynı duvarı paylaşıyorlar. İşte budur ki bizim ortak noktamız. Dünyada da insanların iki ortak noktası vardır. Bir tanesi bütün insanları göz yaşları aynı renktir. Diğeri de inanan bütün insanlar bir tek Allah'ın kuludur"dedi.

Hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği konserin sonunda ise protokol mensupları sahneye davet edildi. Protokol mensupları 'Memleketim' adlı şarkıyı Medeniyetler Korosu ile birlikte seslendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Medeniyetler Korosu, Mersin'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement