Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi Açıldı

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi Açıldı
15.03.2012 02:06

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

"İnanıyorum ki, yaptıklarıyla, temsil ettiği şahsiyeti ve misyonuyla Ersoy'a bağlılığıyla, onun ideallerini bayrak yapmasıyla Asım'ın nesilleri içinde en güzel örnek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bağcılar Belediyesi tarafından yaptırlan, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışını yaptı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'da katıldı. Açılışta Bağcılar Belediyesi liseler arası İstiklal Marşı okuma birincisi olan Büşra Nur Güngör isimli lise öğrencisi İstiklal Marşı okudu. Açılışta bir konuşma yapan Arınç, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşlı hakkında, "O bana ait değildir, milletime aittir" dediğini ve "Safahat" isimli şiir kitabına koymadığını belirterek, Ersoy'un milletin eseri olarak İstiklal Marşı'nın yerini ayrı bir yerde gösterdiğini söyledi. Ersoy'un biz zamanlar 'böyle bir şiiri tekrar yazabilir misin?' diye sorulması üzerine, Çok güzel bir söz söylediğni belirten Arınç, "Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyor" dedi.

"İYİ DOST, ARKADAŞ, SÖZÜNÜN ERİDİR"

Arınç, Anadolu topraklarının bağımsızlığa kavuşmasının çok kolay olmadığına dikkat çekti. Mehmet Akif Ersoy'un inançlı bir insan olduğuna vurgu yapan Arınç,"Ersoy, Arnavut kökenli bir İstanbullu'dur. En büyük düşmanı ırkçılıktır, milletin birlik ve bütünlüğünü korumasını ister, halk içinde yetişen bir insandır" dedi.Ersoy'un manevi yönünün çok güçlü olduğuna dikkat çeken Arınç, Ersoy'un sosyal ilişkiler içinde de güçlü bir insan olduğunu ifade etti. Ersoy'un İyi dost, arkadaş olduğunu belirten Arınç, Ersoy için şunları söyledi: Sözünün eridir. Fakirlerin ve yoksulların da mutlaka derdini bilen, onların her zaman hatırlarını soran bir insandır. Bizim zamanımızda, edebiyat kitaplarında, onun şiirini her zaman ezberebilirdik. 'Geçen akşam eve geldim, dediler ki, Seyfi Baba hastalanmış,yatıyormuş, nesi varmış acaba' diye başlar bir şiirinde. Bir başkasında sokakta çalışan bir işçiyi, bir başkasında amelelik yapan bir insanı, bir başkasında dul bir kadını anlatır ve her zaman hamiyetli olmayı ve hamiyetli olarak insanlara yardımda bulunmayı ister. Coşkuludur, Çanakkale şehitlerinde de Bülbül şiirinde de bu coşkuyu görebilirsiniz. Sanatını çok güzel icra eder, çok güzel cümleler kurar, benzetmeleri müthiştir."

"O 'ASIM' MUTLAKA İNANÇLI OLMALIDIR"

Mehmet Akif Ersoy'un, gençliğe "Asım" ismini verdiği bir gencin şahsında gördüğünü dile getiren Arınç, "O 'Asım' mutlaka inançlı olmalıdır, ahlaklı olmalıdır, milletine, toprağına, vatanına bağlı olmalıdır" dedi. "Bilgi sahibi, edep ve haya sahibi, vatanperver, çalışkan olmalıdır" diyen Arınç " Bütün bunların şahsında hedefine koyduğu Asım'a gelecek bir nesil gözüyle bakar. Şiiri çok güzeldir. Elbette Asım, onun gözünde bir büyük kahraman ve idealdir. 'Asım'ın nesli diyordum nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek' ve devam edip gidiyor" şeklinde konuştu.

ERSOY'UN İDEALİ

"Akif'in şahsında bugün yüz binlerce gencimiz yetişti, yetişiyor ve yetişmeye devam edecek" diyen Başbakan yardımcısı Arınç, Büşra Nur Güngör gibi olanlarının sayısının milyonları bulduğuna inandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün 4 yaşında yavrularımız bile büyük bir heyecanla İstiklal Marşı'nı okumak için çırpınıyorsa, gözlerimizin yaşını akıtıyorsa, pırıl pırıl okullarımızdan mezun olan, ellerine bilimin bütün imkanlarını alan, ülke ve insanlığı aydınlığa götürmek için çabalayan gençlerin sayısı her geçen gün artıyorsa, elbette bunu her zaman Mehmet Akif'in gerçekleşmiş bir ideali olarak görmemiz mümkün."

?

"ASIM'IN NESİLLERİ İÇİNDE EN GÜZEL ÖRNEK BAŞBAKANIMIZ ERDOĞAN'DIR"

"İnanıyorum ki, yaptıklarıyla, temsil ettiği şahsiyeti ve misyonuyla Ersoy'a bağlılığıyla, onun ideallerini bayrak yapmasıyla Asım'ın nesilleri içinde en güzel örnek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz bu örnekler peşinden gitmeliyiz. O gün yine konuşmamda söyledim, Türkiye'de mütefekkir bilinen, öyle kabul edilen insanların iki örneği olmuştur. Birisi Mehmet Akif Ersoy ki, diğeri de ciddi bir şair, büyük bir mütefekkir olan ve hayalini 'Haluk' isimli gençlikte bulan Tevfik Fikret'tir. Gençlerimiz bu inançla yetişirse, Türkiye tarihte olduğu gibi yine büyük, güçlü, kudretli bir devlet olacaktır. "

RUHU ŞAD OLSUN"

Arınç, konuşmasının sonunda beraberindekilerle birlikte Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesini'nin açılışını yaptı ve daha sonra müzeyi gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi Açıldı - Son Dakika


Advertisement