Mehmetçiğin Yemin Sevinci - Son Dakika
Güncel

Mehmetçiğin Yemin Sevinci

Mehmetçiğin Yemin Sevinci

Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası’nda 1995/3 tertip 2 bin 907 acemi asker yemin etti.

28.08.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 1995/3 tertip 2 bin 907 acemi asker yemin etti.

58. Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 2 bin 907 acemi asker yemin etti.

Yemin törenine Vali Hasan Kürklü, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ve çok sayıda asker ailesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 1995/3 1. Kademe acemi askerler yemin etti. Ant içen erler adına 1995/3 Tertip Piyade Er Ali Sayın Kaplan yaş kütüğüne plaket çaktı. Kışlaya ilk katılan Piyade Er Hakan Yapar'a Vali Hasan Kürklü tarafından hediyeler ve katılış belgesi verildi. 1995/3 tertip, eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya tarafından ödül verildi. Akabinde vatani görevlerini Burdur'da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına Vali Hasan Kürklü ve Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya tarafından katılım belgesi ve hediyeler verildi.

Mehmetçiklere ve asker ailelerine seslenen 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, "Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimiz, ant içme törenini gururla ifa etti. Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristle Mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir" diye konuştu.

3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya'nın konuşmasının ardından Yemin eden erler Piyade Marşı'nı okuyarak, tören geçişi ile protokol ve aileleri selamladı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmetçiğin Yemin Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement