Meltem Cumbul'dan Özel bir Çalışma - Son Dakika
Güncel

Meltem Cumbul'dan Özel bir Çalışma

Meltem Cumbul\'dan Özel bir Çalışma

Meltem Cumbul, profesyonel oyunculara yönelik, Eric Morris metodunu kullanarak çok özel bir çalışma gerçekleştirecek.

16.01.2013 17:34

Meltem Cumbul Eric Morris Metodu İle Özel Bir Çalışma Gerçekleştiriyor

Profesyonel oyuncu kadrosuyla kaliteli eğitime imza atan Uniact Studio'da,22-23-24 Mart'ta  Eric Morris metodunun İstanbul resmi eğitmeni  Meltem Cumbul, profesyonel oyunculara yönelik, Eric Morris metodunu kullanarak çok özel bir çalışma gerçekleştirecek.

Düzenlenecek workshopta, aktörler bu seçimsel yaklaşımı deneyimledikleri süre boyunca alt kişiliklerinin farkına varacak, keşfedecek, monolog ya da sahnelerine uygulayabilecekler. Workshop çalışmasında, aynı zamanda enstrümanınız üzerine de çalışılacak olup, Enstrümantal çalışma, sizin için engelleyici olan faktörleri tanımlama, ifade etme ve elemine etmeyi sağlayan bir süreci kapsayacak. İşçilik olarak adlandırılan süreçte ise oyuncu, karakterin gerçekliğini yaratmayı deneyimleyecek.

Seçimsel bir yaklaşım olan,ve sadece bu seçimsel yaklaşım üzerinden bir oyunculuk sistemi yaratabilen alt kimlik kavramında bu seçimsel yaklaşım Carl Jung'un teoremine dayanmaktadır. Eric Morris bu teoremi oyuncunun normal gerçekliğinin dışındaki birçok başka gerçekliği yaratmasını sağlayacak biçimde başkalaştırmış ve oyunculuk tekniği haline getirmiştir.

İçinizdeki seslere ve olan-bitene kulak vermenizi öneren bu alıştırma sahip olduğunuz kişisel envanteri kullanarak farkındalığınızı esnetmeyi hedefler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meltem Cumbul'dan Özel bir Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement