Merkel'in Tavrı Karrenbauer'i Çok Üzdü! - Son Dakika
Güncel

Merkel'in Tavrı Karrenbauer'i Çok Üzdü!

Merkel\'in Tavrı Karrenbauer\'i Çok Üzdü!

Almanya'da 26 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için CDU ile CSU, seçim kampanyasını 27 Nisan'da Münsterde ortak mitingle başlatacak.

14.04.2019 14:54

Almanya'da 26 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için CDU ile CSU, seçim kampanyasını 27 Nisan'da Münsterde ortak mitingle başlatacak. CDU Genel Başkanı Annegret Kramp Karrenbauer, bu mitingde Başbakan Angela Merkel'in de yer almasını ısrarla istedi. Ancak Merkel, parti genel başkanlık koltuğunu devrettiği Kramp Karrenbauer'in davetini geri çevirdi. Merkel'in bu tutumunun Kramp Karrenbauer'de hayal kırıklığına yol açtığı belirtiliyor.

MÜNİH'İ DE REDDETTİ

Welt am Sonntag Gazetesi'nin CDU içindeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde Kramp Karrenbauer'in Merkel'in mitinge katılmamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ve bunu da parti içinde dillendirdiğini yazdı. CDU/CSU yöneticileri seçim kampanyasını, Münih'de yapacakları bir mitingle sonlandıracak ve kampanyanın finali olarak değerlendirilen Münih'deki miting için de Merkel'i davet ettiler. Ancak Merkel'ın kurmayları başbakanın Münih'teki mitingde de yer alamayacağını duyurdu.

EYALET SEÇİMLERİNE DE DESTEK VERMEYECEK

Merkel, bu yıl içinde yapılacak dört eyalet parlamentosu seçimlerinde de partisinin seçim kampanyalarında yer almayacak. 26 Mayıs'ta Bremen, 1 Eylül'de Brandenburg ve Saksonya ile 27 Ekim'de Thüringen eyalet meclis seçimleri yapılacak. Merkel bu dört seçim için partisinin düzenleyeceği propaganda etkinliklerinde de yer almayacak. Gazete, Merkel'in parti ile arasına mesafe koymasının en çok CDU Genel Başkanı Kramp Karrenbauer'i üzdüğünü yazdı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Merkel'in Tavrı Karrenbauer'i Çok Üzdü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement