Mermer ve Granitin Alternatifi Kompoze Taş Üretimine 90 Milyon Euro Yatırım - Son Dakika
Güncel

Mermer ve Granitin Alternatifi Kompoze Taş Üretimine 90 Milyon Euro Yatırım

Mermer ve Granitin Alternatifi Kompoze Taş Üretimine 90 Milyon Euro Yatırım

Ermaş Madencilik, son yıllarda lüks İtalyan mermerine ve granite alternatif bir ürün olarak ortaya çıkan kuvars esaslı kompoze taş üretim fabrikası Coante'nin ikinci aşamasını kuruyor.

12.07.2017 16:09

Ermaş Madencilik, son yıllarda lüks İtalyan mermerine ve granite alternatif bir ürün olarak ortaya çıkan kuvars esaslı kompoze taş üretim fabrikası Coante'nin ikinci aşamasını kuruyor. Şirket, toplam 90 milyon euroluk yatırımın 30 milyon euroluk ilk bölümünü geçen günlerde tamamladı.

Coante, ürünlerini çevreci üretim teknolojisi İtalyan Breton SpA firması tarafından geliştirilen ve patenti alınan Bretonstone® teknolojisi ile üretecek. Projenin 2. ayağını, ilave 2 üretim hattının kurulumunu içeren 40 milyon euroluk pay ile gerçekleştirecek olan şirket, 2019 yılında kalan 20 milyon euroluk son bölüm ile birlikte toplam 4 üretim hattı ile projeyi tamamlamayı hedeflediğini açıkladı.

Coante Genel Müdürü Kenan Erdem, "Dünyada ve Türkiye'de kuvars taşına çok yoğun bir talep var, ancak arz çok kısıtlı" dedi ve ekledi:

"Amerika'nın 2015-2016 ithalat ve yut içi üretim verilerine göre, dünyada kuvars talebi her yıl yaklaşık yüzde 50 oranında büyüme gösteriyor. Biz bu yeni yatırımımız ile Stratejik Yatırım Teşviki alma amacındayız. Bu teşvik, bazı kıstaslar doğrultusunda veriliyor ancak en önemli kıstas, dış ticaret açığını kapatacak ürünlerin üretildiği projeler. Türkiye'nin granit ithalatı yıllık yaklaşık 200 Milyon Dolar. Biz de bu açığı minimize etme amacıyla bu yola çıktık. Sektördeki dış ticaret açığını elimizden geldiğince aşağı çekme hedefindeyiz."

Coante Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan da, "Bu projenin planlamasını yaparken her zaman temel amacımız, ülkemize ve insanımıza fayda sağlamaktı" dedi ve ekledi:

"Fiyat endeksli bir marka değil, değer odaklı bir dünya markası olmak istiyoruz. Üründe ve teknolojide farklı dokunuşlar ile değer yaratma hedefini baz aldık. Tüm adımlarda da aynı noktaya vurgu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız, pastadan pay almak değil, pastayı büyütmek.

"Kompoze sektöründe ilk kez Endüstri 4.0 vizyonunu hayata geçiren marka olduk. Pazardaki talebe göre bir ön çalışma yaptık ve ilk aşamada yüzde  60'lık bir payı lokal pazara ayırırken, yüzde 40'lık oranda da ihracat tarafında olacağız.

"Avrupa ve Avustralya gibi kuvars tüketiminin çok olduğu yerlerde ise yatırımın 2. adımı ile birlikte ön plana çıkacağız. Yani belirttiğimiz oranlar tersine işleyecek. yüzde 60 ağırlıklı Kuzey Amerika'ya ihracat yaparken, yüzde 40 oranda ise lokal pazarda olacağız." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mermer ve Granitin Alternatifi Kompoze Taş Üretimine 90 Milyon Euro Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement