Mersin Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal Haberine Ek Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal Haberine Ek Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal...

Mersin Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal Haberine Ek Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal...
14.05.2013 18:14

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Mersin Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

'olimpiyat PROVASI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Mersin Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Akdeniz Oyunları için yapımı süren inşaatların bitmek üzere olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, Yapılan tesislerle Mersin olimpiyatlara sporcu yetiştiren bir kent haline geliyor. Burada bir olimpiyat provası gerçekleştiriyoruz dedi.

Akdeniz Oyunları dolayısıyla Mersin'e yaklaşık 6 bin sporcunun geleceğini aktaran Bakan Suat Kılıç, şunları kaydetti

Bu yönüyle bakıldığında Mersin'de bir milletler şöleni yaşanacak. 24 ülkeden 32 branşta 6 bin sporcuya Mersin'in ev sahipliği yapması, kentin vizyonunun tümüyle değişmesi demek. Mersin'in hikayesi Akdeniz Oyunları'yla birlikte yeniden harmanlanacak. Mersinliler buna sahip çıktığında asıl değer ortaya çıkacak. İnşaat ve tesis anlamında gereken her şey yapılıyor ve bitmek üzere. İnsani boyutu ise Mersinliler burayı kullanmaya başladığında çıkacak. Tesisler esas anlamını o zaman kazanacak. Her şey yolunda. En kısa süresinde her şeyi teslim almayı ve yine en kısa süre içerisinde açılışını yapmayı hayal ediyoruz.

SURİYE'DEN KATILIM SORUSU

Akdeniz Oyunları'na Suriye'den katılım olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Kılıç, Yaşanan son olaylardan sonra sporcu katılımlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmadık. Böyle bir değerlendirmenin yapılması gerektiği ilgili makamlar tarafından bize iletilirse gerektiğinde bu yönde de değerlendirmemizi yaparız. Şimdi Akdeniz Oyunları Komitesiyle mutabakat sağlanan ülkelerle ve mutabakat sağladığımız branşlara katılım vizyonumuz olduğu gibi devam ediyor diye konuştu.

GÜVENLİK VURGUSU

Reyhanlı'da yaşanan patlamaların ardından Akdeniz Oyunları'nda güvenlik önlemlerinin artırılıp artırılmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Bakan Kılıç, şunları vurguladı

Türkiye belli riskler içeren bir ülke. Nedeni de Türkiye'nin öneminden ve stratejik konumundan kaynaklanıyor. Dolayısıyla gerek Mersin gerek Adana'da emniyet birimleri Akdeniz Oyunları'ndan bağımsız olarak da sürekli teyakkuz halindeler. Zaten buralar sınıra yakın bölgelerimiz. Geçiş vilayetlerimiz. O nedenle güvenlik durumu en üst alarm düzeyinde. Akdeniz Oyunları'ndan bağımsız olarak bütün önlemler, tedbirler alınıyor. Türkiye'deki bütün olaylar, gelişmeler takip ediliyor. Emniyet istihbaratı, Milli İstihbarat devrede. Emniyet ve Milli İstihbarat'tan sağlanan bilgiler doğrultusunda polisiyle, jandarmasıyla bölgedeki bütün güvenlik birimlerimiz teyakkuz halinde. Akdeniz Oyunları süresince de bu koordinasyon çalışmasına devam edilecek. Mersin ve Adana valilerimiz süreç içerisinde daha hassa olacaklar. Konjoktürel gelişmelerden bağımsız olarak güvenlik önlemlerini en üst düzeyde alıyoruz. Kolay bir organizasyon değil. Planlama içerisinde bütün detaylar düşünüldü. Problem yaşanacağı kanaatinde değilim. Problem yaşanacağı kanaatinde değilim cümlemi önlem alınmayacak şeklinde yorumlamayın. Bütün tedbirler alınmaktadır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal Haberine Ek Bakan Kılıç 19 Mayıs Konserleri İptal... - Son Dakika


Advertisement