Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyerleri Sahneye Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyerleri Sahneye Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyerleri Sahneye Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik tiyatro kursunu tamamlamaya hazırlanıyor. Kursiyerler, uzman kadro eşliğinde temel oyunculuk eğitimi alarak, sergileyecekleri performansla izleyicileri ve hocalarını gururlandırmayı hedefliyor.

13.05.2024 10:03  Güncelleme: 10:06

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, yaklaşık 6 ay önce başlattığı çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik tiyatro kursunu tamamlamaya hazırlanıyor. 21 kişilik uzman kadro eşliğinde temel oyunculuk eğitimi üzerine dersler alan kursiyerler, kursu bitirmek ve izleyici karşısına çıkmak için gün sayıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kent sakinlerini sanatla buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, yaklaşık 6 ay önce başlattığı çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik tiyatro kursunu tamamlamaya hazırlanıyor.

21 kişilik uzman kadro eşliğinde; tiyatronun tarihi, ses ve beden kullanımı, mimik ve doğaçlama gibi temel oyunculuk kriterleri üzerine eğitim alan kursiyerler, son provalarını yapıyor. Skeçlerden derledikleri oyunla seyirci karşısına çıkacak olan ekip, sergileyecekleri performans ile hem izleyenleri hem de hocalarını gururlandırmayı planlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Güvenç Gümüş, yetişkin tiyatro kursunun yaklaşık 6 aydır devam ettiğini ve eğitimin sonuna geldiklerini belirtti. Provaların da hızla devam ettiğini ve sahneleyecekleri oyunla bu yolculuğu taçlandıracaklarını kaydeden Gümüş, şöyle konuştu:

"Oyunumuz, skeçlerden derlediğimiz bir oyun olacak. Eğitim sonunda oyunun adını, buradaki bütün arkadaşlarımızla beraber belirleyeceğiz. Haziran ayının ikinci haftasında arkadaşlarımız, Mersinli seyircilerimiz ve aileleriyle bir arada olacaklar ve finalinde de bu eğitimin sertifikasını alacaklar. Mersinli seyircilerimizi çok güzel bir oyun bekliyor."

Kursiyerlerden Özkan Azazi de Büyükşehir Belediyesi tiyatro kursu açınca oldukça heyecanlandığını aktararak, "Daha önce tiyatro oynamıştım, ama uzun yıllar böyle bir deneyimim olmamıştı. Tiyatro kursunun açıldığını görünce severek katıldım. Burada çok keyifli bir kurs tecrübesi yaşadım. Şimdi de heyecanla, hazırladığımız oyunla finali yapmayı bekliyoruz" dedi.

Küçük yaşta tiyatro eğitimi almaya başlayan kursiyerlerden Damla Yılmaz ise kursta keyifli vakit geçirdiğini belirterek, "Sosyal aktivite olsun diye kursa geldim. Büyükşehir Belediyesi gençlere çok değer veren sosyal bir belediye. Bu kursta yeni arkadaşlar da ediniyoruz. Daha önce tanımadığımız farklı gruplarla bir arada olmak, bizim için mutluluk verici. Tiyatro sayesinde çok şeyin farkına varabiliyor ve kendi içimize dönebiliyoruz. Bu anlamda bu kurs, kendime ve çevreme karşı farkındalık duygumu ortaya çıkardı. Bu anlamda çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyerleri Sahneye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement