Mersin'de kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin'de kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı

Mersin\'de kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı
12.12.2023 11:01  Güncelleme: 11:06

Mersin'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 4 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, telefonla aradıkları kişilere tehditler savurarak para istemişlerdir. Operasyon sonucunda şüphelilerin araçlarında sahte dokümanlar ve diğer suç delilleri ele geçirilmiştir. Şüphelilerin toplamda 7 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı tespit edilmiştir.

Mersin'de kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 4 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Ekipler 4 şüphelinin, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu kişileri telefonla arayarak suça karıştıkları yönünde tehdit ettiklerini ve bu durumdan kurtulmalarını sağlayacakları yalanıyla hesaplarına para istediklerini belirlendi.

Teknik takibin ardından düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin aracında mağdurları polis ve savcı olduklarına inandırmak amacıyla hazırladıkları dokümanlar, 5 cep telefonu, banka kartı ve bir müştekiye ait saat ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Şüphelilerin, bu yöntemle yaklaşık 7 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı - Son Dakika


Advertisement