Mersin'den Diyarbakır'daki Asker ve Polise Moral Mektubu - Son Dakika
Güncel

Mersin'den Diyarbakır'daki Asker ve Polise Moral Mektubu

Mersin\'den Diyarbakır\'daki Asker ve Polise Moral Mektubu

Mersin'in merkez Toroslar İlçesi'ndeki Kızılbağ İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü ile mücadele eden asker ve polislere destek amacıyla mektup yazdı.

02.03.2016 15:13

Mersin'in merkez Toroslar İlçesi'ndeki Kızılbağ İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü ile mücadele eden asker ve polislere destek amacıyla mektup yazdı.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, Toros dağlarının eteğinde köy okulunun öğrencileri, teröristleri temizleyerek şehri güvenli hale getirmek için aylardır süren operasyonlarda görev alan asker ve polise moral vermek için onlara mektup yazmaya karar verdi. Ellerine aldıkları kalemlerle samimi duygularını kağıda döken öğrenciler, mektuplarında dualarıyla güvenlik güçlerinin yanında olduklarını belirtirken, onlardan da mektuplarına cevap yazmalarını istedi.

'KARANLIK GECELERİN YILDIZISINIZ'

6'ncı sınıf öğrencisi Ayşe Selin Çevik, Sur'a giden mektubunda şunları yazdı:

"Ben Kızılbağ Ortaokulu'nda Ayşe'yim. Siz karanlık gecelerin yıldızı, sabahın ilk ışıklarısınız. Siz siyah kağıdın ortasındaki beyaz bir noktasınız, fark edilirsiniz. Siz bir gülün köklerisiniz, kuruyacak olan bir memleketi siz yaşatırsınız. Bazen kuruyan bir yapraksınız, süzülüyorsunuz toprağın üzerine. Ama ben inanıyorum, gün gelecek o ağaçtaki tüm yapraklar öyle bir yeşerecek ki bir daha fırtınada dahi dalı kıpırdamayacak. Büyüdükçe büyüyecek, yıldızlara ve aya selam verecek. Allah'a emanet olun."

Askerlere mektup yazarken çok heyecanlandığını belirten Yaren Uykulu ise, mektubunda "Çok sevindim mektup yazacağımı öğrenince. Onlar Güneydoğu'da, uzakta olduğu için onlarla konuşma şansım yoktu. İçimdekileri kağıda dökmek beni mutlu etti. Mektubumda onlarla gurur duyduğumu, onlara yardım olsun diye dualar ettiğimi yazdım" diye yazarak duygularını dile getirdi.

'SİLAHIMIZ KALEM VE KAĞIDIMIZ'

Mesut Tekin, öğrencilerin mektup yazarak asker ve polislere destek olmak istediğini ifade ederek mektupların PTT aracılığıyla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na gönderildiğini kaydetti. Terkin, şunları söyledi:

"Belki de en doğru olan buydu. Çünkü biz destek olmak için öğrencilerimizle, topla tüfekle gidemeyiz. Bizim onlara en büyük desteğimiz, kalemimiz, kağıdımız ve oraya dökülecek olan duygu ve düşüncelerdir. Öğrenciler orada vatan ve millet için, devlet birliği için asker ve polisimizin ne yaptığını kaleme alıp onlara gönderdiği zaman güzel şeyler yaşanacak. Onlar mektupları okuduğunda, devleti yıkmak isteyen terör grupları ile boşuna savaşmıyoruz, bizi düşünen birileri var diyecekler. Öğrencilerimiz silahla değil, kalem ve kağıdıyla savaşarak, devletin belli kademelerine gelerek devletin, vatanın ve milletin birliği için uğraşacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den Diyarbakır'daki Asker ve Polise Moral Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement