Mersin'in Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mersin'in Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

Mersin'de belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bazı oda ve derneklerin yöneticileri, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.01.2018 15:55

Mersin'de belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bazı oda ve derneklerin yöneticileri, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mesajında, Türk topraklarında uzun yıllar boyunca büyük mücadeleler verildiğini belirtti.

Kuvayi milliye ruhunun 3 Ocak 1922'de işgalcilere karşı gelerek, Türk tarihine adını altın harflerle yazdırdığını aktaran Kocamaz, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' demiştir. Mersin'i hak ettiği seviyeye çıkaracak, her bir Mersinli'yi kucaklayacağız. 3 Ocak ruhu içimizde hala dipdiri yaşıyor. Memleketimizin selameti, milletimizin ve ülkemizin bekası için her türlü fedakarlığa hazırız." ifadelerini kullandı.

Mersin Baro Başkanı Er:

Mersin Baro Başkanı Ali Er de mesajında Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunu, coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Mersin'in yıllardan beri farklı kültürlerin ve dinlerin bir arada yaşadığı kent olduğunu bildiren Er, 3 Ocak 1922'de Fransız işgaline karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde, Mersinlilerin göstermiş olduğu kahramanlığın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna:

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bu yıl 14.'sini düzenledikleri 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerinin, Mersin'e sahip çıkma noktasında önemli olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberlik içerisinde birgün geçirme temennisinde bulunan Tuna, vatandaşları Kuvayi Milliye Anıtı önünde başlayacak yürüyüşe davet ederek, "Üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmak için fedakarlık sırası bizde.Tüm halkımızı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Pamuk:

Görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk ise 3 Ocak'ın Mersin için zafer günü olduğunu bildirdi.

Kurtuluş mücadelesi veren kahraman komutanların 96 yıl önce büyük bir direniş gösterdiğini belirten Pamuk, Türkiye üzerinden oyun kurmak isteyenlere karşı dik durmaya devam edeceklerini ifade etti.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut:

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da 96 yıl önce mücadele eden ruhun, bugün aynı ortak amaç için bu mücadeleyi sürdürdüğünü vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız" sözünü hatırlatan Aşut, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilerek, Mersin'i bulunduğu noktadan daha ileri düzeye taşıyacaklarına belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'in Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement