Mersin Taşucu Limanı'nda 75 Kilogram Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Mersin Taşucu Limanı'nda 75 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Mersin Taşucu Limanı\'nda 75 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, Mersin Taşucu Limanı'ndan Türkiye'ye gelen iki araçta toplam 75 kilogram esrar ele geçirildi. İlk operasyonda lüks bir araçta yapılan aramada 31 kilogram esrar bulunurken, ikinci operasyonda ise bir tırın çekicisinin altında 44 kilogram esrar bulundu. Ekiplerin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda uyuşturucuya geçit verilmediği belirtildi. Soruşturma Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

23.07.2023 12:58  Güncelleme: 13:01

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Mersin Taşucu Limanı'ndan Türkiye'ye gelen iki araçta yürütülen eş zamanlı operasyonlar sonucu 75 kilogram esrar ele geçirildi.

Gerçekleştirilen ilk operasyonda, gemiyle gelen lüks bir araç ekiplerce şüpheli görülerek x-ray taramasına sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluklar görülmesi üzerine araç arama hangarına alınarak narkotik dedektör köpek eşliğinde aramaya tabi tutuldu. Şüpheli bölgelere köpeğin tepkiler vermesiyle birlikte detaylı arama başlatıldı. Arama sonucu koltukların ve kapıların iç kısımlarına ve aracın doğal boşluklarına gizlenmiş halde 31 kilogram esrar ele geçirildi.

Yapılan ikinci operasyonda ise ekipler gemiyle gelen ve boş olduğu beyan edilen bir tırı x-ray taramasından geçirdikten sonra tırda şüpheli yoğunluk tespit edildi. Narkotik dedektör köpek marifetiyle başlatılan aramada köpeğin şüpheli bölgelere tepki verdiği görüldü. Yapılan detaylı kontroller sonucu tırın çekicisinin altına gizlenmiş vaziyette 44 kilogram esrar ele geçirildi.

Ekiplerin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde nokta atışı tespit edilen iki araçta toplam 75 kilogram esrar ele geçirilerek, uyuşturucuya geçit verilmedi.

Olayla ilgili soruşturma Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Taşucu Limanı'nda 75 Kilogram Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement