Mesir Festivalinin 'Hafsa Sultan'ı, Tuğçe Kırlı Oldu - Son Dakika
Güncel

Mesir Festivalinin 'Hafsa Sultan'ı, Tuğçe Kırlı Oldu

Mesir Festivalinin \'Hafsa Sultan\'ı, Tuğçe Kırlı Oldu

Manisa'da bu yıl 472'ncisi düzenlenecek Uluslararası Mesir Festivali kapsamında 'Festivalin Sultanı Siz Olun' sloganıyla yapılan yarışmada, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Tuğçe Kırlı, festivalin Hafza Sultan'ı seçildi.

16.03.2012 19:59

Manisa'da bu yıl 472'ncisi düzenlenecek Uluslararası Mesir Festivali kapsamında 'Festivalin Sultanı Siz Olun' sloganıyla yapılan yarışmada, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Tuğçe Kırlı, festivalin Hafza Sultan'ı seçildi. Kırlı'ya tacını, geçen yıl yapılan etkinliğin Hafza Sultanı Melis Yüceilli taktı.

Bu yıl 21-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 472'nci Uluslararası Mesir Festivali kapsamında ve yıl boyunca devam edecek etkinliklerde görev alacak Hafza Sultan'ı seçmek için 'Festivalin sultanı siz olun' sloganıyla yarışma düzenlendi. Valilik, Belediye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği tarafından Altınbaş'ın sponsorluğunda, Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda 'Mesir Festivali Hafsa Sultanı'nı Seçiyor' adı altında yapılan yarışmaya 51 kişi katıldı. Ön elemeler sonunda finale kalan 25 kişi bugün jürinin karşısına çıktı. Tek tek sahneye çağrılan adaylar, geleneksel Osmanlı kıyafetleri içinde kendilerini tanıtarak Hafsa Sultan'ın kendisini iyileştiren Hekimbaşı Merkez Efendiye beraatını verişini canlandırdı. Jüri birbirinden güzel genç kızlar arasından Hafza Sultan'ı seçmekte güçlük çekti. GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İşletme Bölümü 1'nci Sınıf Öğrencisi Tuğçe Kırlı, festivalin Hafza Sultan'ı seçildi. Kırlı, karar açıklandığında, duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Hafsa Sultan olarak katılacağı yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerinde Manisa'yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Kırlı, "Nedimeler açıklandığında ismimim olmamasına çok üzülmüştüm. Ama sultanlık için ismim okununca çok şaşırdım ve sevindim" dedi. Kırlı'ya tacını geçen yılki festivalin Hafza Sultanı Melis Yüceilli taktı. Kırlı'nın nedimeliğine ise Ceren Alkan, Banu Aykıran, Gülnihan Cihanoğlu ve Nergis Buse Demirbaş seçildi. Yarışmanın sonunda Hafza Sultan seçilen Kırlı ve nedimelerine özel tasarlanan takı seti hediye edildi. Jüri üyelerine ise plaket verildi.

Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, sultan seçilen Tuğçe Kırlı'nın Manisa'nın tanıtımı için yıl boyunca yapılacak etkinliklerde rol alacağını belirtti. Ayhan, 25 Mart'ta yapılacak olan mesir saçım töreninde ise bu sene Hafza Sultan'ı Hülya Koçyiğit, Merkez Efendi'yi ise tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın canlandıracağını söyledi.

(AÖ/RT) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mesir Festivalinin 'Hafsa Sultan'ı, Tuğçe Kırlı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement