Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Sema Gösterisiyle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Sema Gösterisiyle Anıldı

Mevlana\'nın Torunu Sultan Divani Sema Gösterisiyle Anıldı

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Düzenlediği Sultan Divani'yi Anma ve Şifalı Aşure Günü Etkinlikleri Kapsamında Dün Akşam Sema Gösterisi Düzenlendi.

24.12.2010 12:25

AFYONKARAHİSAR Belediyesi'nin düzenlediği Sultan Divani'yi Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinlikleri kapsamında dün akşam sema gösterisi düzenlendi. Gösteriye Afyonkarahisarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlana'nın 7'nci kuşak torunu olan Sultan Divani'nin 470 yıl önce başlattığı aşure geleneği, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından devam ettiriliyor. Bu çerçevede Sultan Divani'yi Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinlikleri düzenleyen belediyenin girişimiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Tasavvuf Müziği ve Sema Topluluğu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sema gösterisi sundu. Gösteriye Uluslararası Mevl^an^a Vakfı İkinci Başkanı ve Mevlana'nın 22. kuşak torunlarından Esin Çelebi Bayru ile Afyonkarahisar çelebilerinden Sultan Divani'nin torunlarından Mehmet Saracel Çelebi de katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren gösteriye Afyonkarahisarlılar yoğun ilgi gösterdi. Sema gösterisi, topluluğun dua etmesiyle sona erdi.

Gösteride konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Hüseyin Şehitoğlu, Sultan Divani'nin başlattığı geleneği sürdürmekten gurur duyduklarını söyledi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu ise Mevlana ve Yunus Emre'nin hoşgörülü bir yaklaşımla insana değer verdiğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Sema Gösterisiyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement