"Asker karısı gibi ağlıyor" ifadeleriyle tepki çeken MHP Aydın İl Başkanı görevden alındı - Son Dakika
Güncel

"Asker karısı gibi ağlıyor" ifadeleriyle tepki çeken MHP Aydın İl Başkanı görevden alındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'yı eleştirirken "Asker karısı gibi ağlıyor" ifadelerini kullanan MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan görevinden alındı.

09.12.2019 12:59  Güncelleme: 13:44

Geçtiğimiz günlerde MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'yı eleştirirken "Asker karısı gibi ağlıyor" ifadesini kullanmıştı. Pehlivan'ın bu sözleri kamuoyunda tepkiye yol açarken, MHP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı açıklamada, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan'ın görevden alındığını duyurdu.

Pehlivan'ın görevden alındığını duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan yapmış olduğu basın açıklaması sırasında kullanmış olduğu ifadeler sonucu halkımızı ve toplumumuzun farklı kesimlerini rahatsız eden sözleri nedeniyle il başkanlığı görevinden alınmıştır." şeklinde konuştu.

"ASKER KARISI GİBİ AĞLIYOR"

İYİ Parti İncirliova Belediye Başkanı Kara'ya yönelik "Maşallah asker karısı gibi ağlıyor" ifadeleri sebebiyle görevinden alınan Pehlivan, "Kendisinin seçimlerde bir takım açıklamaları vardı. 'Satmayacağız, sattırmayacağız, yok satıldı, o oldu, bu oldu' gibi konuşuyor. Geldiği günden beri maşallah asker karısı gibi ağlıyor. Devamlı bir serzeniş içerisinde" ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞMIŞTI

MHP'li başkanın kullandığı skandal ifadelere sosyal medyada tepki yağmıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Bu ülkede kadın olmak harbi zor be! Asker eşi olsan bile laf yiyorsun. Burak Pehlivan, ya çıkıp özür dileyin ya da edebinizle istifa edin" diyerek çok sert tepki göstermişti.

Pehlivan'a sosyal medyada gelen tepkilerin bazıları şu şekilde:

BURAK PEHLİVAN KİMDİR?

MHP Aydın il Başkanı Pehlivan, 1986 yılında Aydın'da dünyaya geldi. İlköğretim, lise ve üniversite eğitimini Aydın'da tamamladı. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Şu anda ticaretle uğraşan Burak Pehlivan, 2007-2013 yılları arasında Aydın Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. Pehlivan, evli ve eşi bir öğretmendir.

"Asker karısı gibi ağlıyor" ifadeleriyle tepki çeken MHP Aydın İl Başkanı görevden alındı

Son Dakika Güncel 'Asker karısı gibi ağlıyor' ifadeleriyle tepki çeken MHP Aydın İl Başkanı görevden alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement