Mhp'li Türkeş'ten Cumhurbaşkanı'na: 1993 Ölümlerini Aydınlatın - Son Dakika
Güncel

Mhp'li Türkeş'ten Cumhurbaşkanı'na: 1993 Ölümlerini Aydınlatın

Mhp\'li Türkeş\'ten Cumhurbaşkanı\'na: 1993 Ölümlerini Aydınlatın

MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup yazarak, "1993 Ölümleri"nin araştırılması amacıyla Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermesini talep etti MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş,...

11.12.2012 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup yazarak, "1993 Ölümleri"nin araştırılması amacıyla Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermesini talep etti MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup yazarak, "1993 Ölümleri"nin araştırılması amacıyla Devlet Denetleme Kurulu'nun talimat vermesini talep etti.

Türkeş Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mektupta, "1993 ölümleri" olarak adlandırılan olayların bugüne kadar aydınlatılamamasının kamuoyunun vicdanında "kanayan bir yara ve derin bir travma" olarak durduğunu ifade etti. 1993 yılındaki "cinayetler dizisinin", gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993 tarihinde öldürülmesiyle başlayıp Eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin eşi ve çocuklarıyla birlikte öldükleri kazayla devam ettiğini, 17 Şubat 1993 tarihinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşmesi sonucu ölmesiyle hız kazandığını belirten Türkeş, bu arada 17 Nisan 1993 tarihinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da aniden Köşk'te vefat ettiğini kaydetti. Madımak Katliamı'na da dikkat çeken Türkeş, "Madımak katliamından üç gün sonra 5 Temmuz 1993 tarihinde Başbağlar'da 33 vatandaşımız katledilmiş, 4 Eylül 1993 tarihinde HEP kurucularından Mardin Milletvekili Sayın Mehmet Sincar, 22 Ekim 1993'te Jandarma Tugay Komutanı Sayın Bahtiyar Aydın ve 24 Ekim 1993'te Emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever öldürülmüştür. Basınımızda Orgeneral Eşref Bitlis'in ekibinden olan son temsilci olduğu vurgulanan Albay Rıdvan Özden'in 1995 yılında öldürülmesi ise 1993'te yarım kalan suikastın tamamlanması olarak değerlendirilmiştir" dedi.

-ZAMANAŞIMI VURGUSU-

Türkeş, bir yandan 1993 suikastlerinin toplumda yarattığı kanayan yara ve derin travmanın, diğer yandan zihinlerde yer alan belirsizlik ve karışıklığın devlete olan inanç ve güveni olumsuz etkileme niteliğinin 1993 ölümlerinin tüm yönleriyle birlikte bir bütün olarak incelenmesini gerekli ve yararlı kıldığını kaydederek, zamanaşımı gerekçesiyle bu suikastlerin aydınlatılamamasının da Türk kamuoyunu inciten, vicdanları sızlatacak yeni bir gelişme olacağını vurguladı.

Türkeş mektubunda, "Sayın Uğur Mumcu, Sayın Adnan Kahveci, Sayın Eşref Bitlis, Sayın Turgut Özal, Sayın Mehmet Sincar, Sayın Bahtiyar Aydın, Sayın Cem Ersever ve Sayın Rıdvan Özden suikast ve ölüm olaylarının bir bütün olarak "1993 Ölümleri' konu başlığıyla araştırmak üzere Devlet Denetleme Kurulu'nun talimatlandırılması ve keza bu olayların davalarıyla bağlantılı zamanaşımı hassasiyetine bir şekilde çözüm bulunması yönünde ilgili kurum ve kuruluşlarımızın görevlendirilmesi hususunu, yüksek tensiplerinize en derin saygılarımla arz ederim" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp'li Türkeş'ten Cumhurbaşkanı'na: 1993 Ölümlerini Aydınlatın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement