MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve usulsüzlük meselesinin, Türkiye için bugünün değil, uzun yılların meselesi olduğunu belirterek, yolsuzluğa karışan siyasilerin Yargıtay'da muhakeme edilmesini istedi.
MHP Lideri Bahçeli, Meclis gündemini yakından ilgilendiren bu önerisini hayatının anlatıldığı "Türkmen Beyi Devlet Bahçeli" isimli kitapta dile getirdi.
Bahçeli, Bilgeoğuz Yayınları'ndan çıkan kitabın "Yolsuzluk ve Yargıtay" bölümünde yolsuzluğa karışan siyasilerle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:
"Başbakan ve bakanlar hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda soruşturma açılmasını takiben, söz konusu iddiaların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da adlî soruşturmasının yapılmasına imkân sağlayacak anayasal düzenlemeler yapılmalıdır. Böylece yolsuzluk iddialarının karalama ve aklama şeklinde siyasî pazarlıklara konu edilmesi önlenmelidir."
Bahçeli'nin 2000 yılından bu yana çeşitli şekillerde dile getirdiği önerisinin 17 Aralık süreci sonrasında siyaset dünyasında nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu.
Son Dakika › Güncel › Bahçeli: Yolsuzluğa Karışan Siyasîler Yargıtay'da Yargılansın - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.