
Fatih'te Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi yaklaşık bin kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Hakkari'de 24 askerin şehit edilmesini protesto etti.
Atikali Koyuncu Baba Parkı'nda, akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık bin MHP'li, Vatan Caddesi üzerindeki Aksaray Orduevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Akdeniz Caddesi ve Vatan Caddesi üzerinde yolu araç trafiğine kapayan grup, yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen ülkücü gruba vatandaşlar da büyük destek verdi. Aksaray Orduevi önünde Türk askeri lehine sloganlar atıp, terör örgütüne lanet okuyan grup, hep birlikte İstiklal Marşı okudu.
ŞEHİTLERİMİZİN KATİLİ 2 YIL ÖNCE HABUR'DAN KARŞILANLANDIR
Grup adına konuşan MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan polis ve askerlerin katillerinin 2 yıl önce Habur sınır kapısında karşılanan PKK'lı teröristlerin olduğunu iddia etti. Çolak, "Yaşanan olaylar büyük bir felakettir. Sorumlular, PKK açılımında inat ve ısrar edenler, terör örgütüne umut ve taviz verenler, İmralı'daki bebek katiliyle müzakere ve mütareke arayışında olanlardır" dedi. Çolak sözlerini şöyle sürdürdü:
"PKK'lı teröristlerin inlerine Türk Bayrağı dikilmesini istedik. Haklı eleştirilerimizi 'Terör üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar. Bu iş bayrak dikmekle çözülmez.' diye yaftaladınız." Şartlar ne olursa olsun ülkeyi bölmek isteyenlere asla taviz verilmeyeceğiz. Bu ülkenin askerini, polisini ve vatandaşını katleden canilerle ve o canilere alkış tutan hainlerle asla barışmayacağız."
Açıklamanın ardından grup adına bir kişi, Aksaray Orduevi girişinde bulunan nöbetçi askerlere içinde 32 karanfil bulunan çiçek destesi vermek istedi. Nöbetçi subay çiçekleri almadı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi. - İstanbul/ Fatih
Son Dakika › Güncel › MHP'lilerden Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?