Midyat, Başbakan Erdoğan'ı Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Midyat, Başbakan Erdoğan'ı Karşılamaya Hazırlanıyor

Midyat, Başbakan Erdoğan\'ı Karşılamaya Hazırlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Mardin'in Midyat İlçesi'ne yapacağı ziyarette büyük katılımla karşılanmasını isteyen Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, "Burada Midyat, Türkiye, Güneydoğu, Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Ezidi"...

13.02.2013 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Mardin'in Midyat İlçesi'ne yapacağı ziyarette büyük katılımla karşılanmasını isteyen Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, "Burada Midyat, Türkiye, Güneydoğu, Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Ezidi halkları adına o gün tekrar bir araya gelmeli ve barış istediğimizi haykırmalıyız. Barışı ancak kadınlar ve anneler sağlar" dedi. Süryaniler de, Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için hazırlıklara başladı.

Midyat Belediye Başkanı AK Parti'li Şeyhmus Nasıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, belediye daire müdürleri, merkez ve köy muhtarıyla verilen yemekte bir araya geldi. Yemek ardından parti teşkilatında açıklama yayan Başkan Nasıroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Pazar günü ilçeye geleceğini, halkın büyük bir ilgiyle karşılamaya ve mitinge katılmalarını sağlamak için muhtarlara çağrı yaptı. Başbakan Erdoğan'ın halka hitap edeceği miting alanına herkesin eşi ve çocuklarıyla katılması konusunda muhtarlardan duyarlılık beklediğini anlatan Nasıroğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklarınızı, hanımlarınızı ve annelerinizi de o gün bizimle beraber sayın Başbakan'ın yanında görmek istiyoruz. Herkesin siyasi görüşleri farklı olabilir ve farklı partilere de sempati duyabilir. Ama bizler burada Midyat, Türkiye, Güneydoğu, Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Ezidi halkları adına o gün tekrar bir araya gelmeli ve barış istediğimizi haykırmalıyız. Barışı ancak kadınlar ve anneler sağlar. Onlar insanları birbirlerine kaynaştırır. Bu yüzden o gün anneleri ve kadınları alanda görmek ve barış sürecine destek vermelerini bekliyoruz."

Midyat ve Mardin'in en güzel barış modelini oluşturduğunu anlatan Başkan Nasıroğlu, bu iki şehirde farklı etnik köken ve inançtan insanların yüzyıllardır bir arada, kardeşçe yaşadığını anlatırken şöyle konuştu:

"Uzun yıllardır devam eden ülkemizdeki bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda biz sayın Başbakan'a çok güveniyoruz. Bu barış girişimi önce Allah'ın sonra da halkın yardımıyla başarıya ulaşacaktır. Temennimiz ve isteğimiz sayın Başbakanımız'ın Midyat ve Mardin'deki bu barış ve kardeşlik ortamını tüm Türkiye'ye yaymasıdır. Midyat'taki sevgi ve kardeşlik bahçesindeki rengarenk çiçeklerin nasıl bir arada güzel göründüğünü tüm dünyaya yayılmasını istiyoruz. Midyat modeli Türkiye'ye yayılırsa problem kalmaz inşallah."

"İBADET GİBİ BARIŞA DESTEK VERİLMELİ"

Başbakan Erdoğan'ın barışı getirmek adına kendini feda etmeye hazır olduğunu anlatan Nasıroğlu, Kürtler'in alınyazısında hapishane, çoban ve korucu olmanın bulunmadığını, bunları değiştirmek için elden gelen bütün çabanın harcanmasını istedi. Midyat Belediye Başkanı şöyle dedi:

"Niye bizim çocuklarımız da profesör, öğretmen, mühendis ve doktor olmasın?. Bizim alnımızda sadece bu üç tane mi yazılı olacak? Bunu değiştirmek için BDP'nin, AK Parti, MHP ve CHP'nin de görev ve sorumluluğu var. Kürtler'in en fazla aşka, işe, saygıya ve sevgiye ihtiyaçları var. 200 yıldan beri Kürtler'in yaşadığı olaylara bakın hep kan ve gözyaşı. Türkiye'de yaşıyoruz. Burada mutlu ve refah için de bir yaşam için, çocuklarımız için gayret göstermeliyiz. Herkes Başbakan'ın barış girişimine bir şekilde destek vermelidir. Nasıl ki namaz kılmak için sağlığı elverişli olmayanların türlü şekillerde bu farzını yerine getirmek için en son gözleri ve kalbiyle bu ibadetini gerçekleştiriyorsa, barış girişimine de kimisi duasıyla kimi eliyle, kimisi düşüncesiyle kimisi de parasıyla destek vermelidir."

Nasıroğlu, Türkiye'de Kürtçe kaset bulundurduğu için insanların hapis yattıkları dönemlerden geçtiğini, günümüzde 19 Mayıs'taki resmi bayramda Kürtçe şarkılar eşliğinde kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte oyun oynadıklarını kaydederek, "O günlerden bu günlere geldik. Neden bunun değerini bilmiyoruz? Elbette hala eksikler var ama, bunları da gidermek için demokratik yönden, herkes elinden geldiği katkıyı sunarak talep etmesi lazım. Bu iş silahla olmaz. Önceden buralarda aşiretler de kavga ediyor, sonra da barışıyorlardı. Bizim ayrımız gayrımız yok. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Yeter ki insanlar silahtan arınsın, kan ve nefret olmasın. Bu olduğu zaman, herkesin başımızın üzerinde yeri vardır" diye konuştu.

SÜRYANİ CEMAATİ DE KARŞILAMA İÇİN MARDİN'DE TOPLANIYOR

Bu arada, İstanbul'daki Süryani Cemaati'nin de Cumartesi ve Pazar günü Mardin'de incelemelerde bulunması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere Mardin'e geleceği belirtildi.

İstanbul Süryani Cemaati Yönetim Kurulu üyesi ve Münir Kilimci, hem Başbakan Erdoğan'ı karşılama hem de İçişleri Bakanı Muammer Güler'e 'Hayırlı olsun' demek üzere Cumartesi günü toplu olarak Mardin'e geleceklerini söyledi. Kilimci, doğup büyüdükleri toprakları ziyaret edecek Başbakan Erdoğan'ı görkemli karşılamak üzere Mardin'e gelecekleri bilgisini verdi.

MHİ(GG/İD) - Mardin/ Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat, Başbakan Erdoğan'ı Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement