Ziyaret sırasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'e Filistin'e verilen destek nedeniyle teşekkürlerini ileten Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, "Başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkının bizim kutsal davamızda her zaman yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor.
Gazze'de yaşam oldukça zor. Halkımızla birlikte tam bağımsız Filistin'de yaşamak istiyoruz. Artık savaş, kan, zulüm görmek istemiyoruz. Mavi Marmara baskınında bizler için yardıma gelen kardeşlerimizden bazıları şehit oldu. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. Son dönemde israilin bu konuda gerçekleştirdiği özür bizler için çok önemli. Ambargo yüzünden halkımız büyük sıkıntı içinde. Su, elektrik, gıda, ilaç konularında sorunlarımız var. İşsizlik had safhada. Ama Türkiye sayesinde çok yakın zamanda umarım her şey yoluna girecektir" dedi.
Gazze'nin tarihine değinen Başkan Aydıner, "M.Ö 3000'li yıllarda kurulan Gazze o günden bugüne önemini her zaman korudu. Bu şehir yüzyıllar boyu çeşitli toplumların saldırılarına maruz kalmış. Osmanlı döneminde ise huzur ve refah içinde yaşamıştır" diye konuştu.
Ziyaretin ardından Refik Salim Mikki, Bayrampaşa Belediyesi anı defterini imzaladı.
Son Dakika › Güncel › Mikki'den Bayrampaşa Ziyareti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.