Mikro Sigortadan Yararlanırken Vefat Eden Emine Turhan'ın Çocuklarına, Yardım Çekleri Verildi - Son Dakika
Güncel

Mikro Sigortadan Yararlanırken Vefat Eden Emine Turhan'ın Çocuklarına, Yardım Çekleri Verildi

Mikro Sigortadan Yararlanırken Vefat Eden Emine Turhan\'ın Çocuklarına, Yardım Çekleri Verildi

Mikro kredi ve mikro sigorta kullanan kadınlar için, Valilik ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında bir protokol imzalandı.

01.12.2012 18:10

Mikro kredi ve mikro sigorta kullanan kadınlar için, Valilik ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında bir protokol imzalandı. Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, mikro sigortadan yararlanırken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Emine Turhan'ın çocuklarına, 10 bin TL'lik sigorta çeki verildi. Çocuklar çeki alırken, duygulu anlar yaşandı.

AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Diyarbakır eski Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, protokolün imza töreni nedeniyle Siirt'e geldi. Dr. Büyükkaya ve beraberindeki heyet, Valilik girişinde Vali Ahmet Aydın ve Vali Yardımcısı Mustafa Pala tarafından karşılandı. Daha sonra Valilik makamında Aydın'la görüşen Dr. Büyükkaya ve Prof. Dr. Akgül, mikro kredi ve mikro sigorta konusunda bilgi verdi. Büyükkaya, bugün on binlerce insanın mikro kredi sayesinde ayakları üstünde durabilecek hale geldiğini belirterek, "Türkiye'de mikro kredi alanların sayısı 60 bini geçti. Bu kadar insana onurlu bir hayatın kapısı açılmış oldu" dedi.

Akgül de yaptığı açıklamada, mikro kredi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı ile Diyarbakır Vali Yardımcılığı yaptığı dönemdeki çalışmalarıyla Vali Ahmet Aydın'ın en fazla katkı yapan üç insan olduklarını belirtti. Vali Aydın da, mikro kredi konusunda Siirt'in geç kaldığını, bunu telafi etmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Heyet daha sonra, Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen törene katıldı. Buradaki törende; Kurtalan Şubesi'nden mikro kredi kullanan ve bundan dolayı mikro sigortadan yararlanırken, geçen ay kocasının mezarını ziyaretten dönerken trafik kazası sonucu vefat eden 8 çocuk sahibi Emine Turhan'ın öz geçmişi okundu. Daha sonra çocuklarına, sigortanın 10 bin TL'lik çeki; Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Prof. Aziz Akgül ve Vali Ahmet Aydın tarafından verildi. Çeki alan çocukların duygulanarak ağlamaları, salonda bulunanların da duygulanmalarına neden oldu.

Mikro kredi ve mikro sigorta hakkında bilgi veren Aziz Akgül, kendi kendilerine gelir getirebilecek durumda olanlara hibe şeklindeki yardımların insani değerlere pek uygun olmadığını söyleyerek, "Ancak mikro kredi uygulaması tabii ki kişilerin kendi kendilerine gelir getirecek faaliyetlerde bulunması ve aileyi bir bütün olarak kalkındırmaya yönelik kendi kendilerine gelir faaliyette bulunmak suretiyle, aileye katkı sağlaması açısından çok önemli bir husus. Zaten prensip itibariyle hibe şeklindeki yardımların insani değerlere pek uygun olmadığını düşüncesindeyim. Vakıf olarak da öyle düşünüyoruz. Ne anlamda? Çalışamayacak durumda olan hasta, çalışamayacak durumda olan hasta, çalışamayacak durumda olan yaşlı, çalışamayacak durumda olan özürlü vatandaşımıza bireysel olarak, toplum olarak, kurumlar olarak devlet olarak her türlü desteği evine kadar götürerek vermemiz lazım. Ama onun dışındaki herkesin mutlak surette kendi hayat kalitesinin arttırması için elini taşın altına koyması gerekir. İşte mikro kredi böyle bir faaliyettir" diye konuştu.

Prof. Akgül, uzmanlık alanı sigortacılık olan AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ile birlikte dar gelirli vatandaşlara haftada 25 kuruş, ayda bir lira, yılda 12 lira karşılığında 10 bin TL poliçe imkanı sağlayan mikro sigortayı Güneş Sigorta'nın katkılarıyla uygulamaya koyduklarını belirtti. Büyükkaya da yaptığı konuşmada, "Şu anda 60 binin üzerindeki kadınımız onurlu bir hayata tutunma başarısını gösterdi. Prof. Dr. Muhammet Yunus, dünyayı değiştiren on fikirden birinin sahibi olarak onu uyguladı. Türkiye'de Prof. Dr. Aziz Akgül yerleştirdi. Mikro krediden yararlanan 60 bin kişi aileleri ile birlikte 300 bine ulaşıyor. Bugün dünyada nüfusu 300 olan devletler var. İnanıyorum ki bu iş Türkiye'de daha da gelişecek, daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Aydın ise, mikro kredi çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Dünyada bu sistemden 400 bin kişinin ve Kurtalan Şubesi'nden şimdiye kadar 300 kadının yararlandığını aktaran Aydın, bu sayının 30 binlere çıkarılacağını vurguladı.

Toplantıda, mikro krediden yararlanarak Kurtalan ilçesinde kendi iş yerini kuran Taybet Arzuman adındaki kadın, duygularını dile getirdi. Program, bin ile 5 bin TL arasında mikro kredi almaya hak kazanan kadınlara çeklerinin verilmesiyle sona erdi.

Toplantıya; mikro krediden yararlanan kadınlar, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal ile bazı kamu kurum ve kuruluş il müdürleri katıldı.

AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya ve Aziz Akgül ile beraberindeki heyet, yapılan programın ardından Siirt'ten ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mikro Sigortadan Yararlanırken Vefat Eden Emine Turhan'ın Çocuklarına, Yardım Çekleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement